De ce trebuie să bei berea din pahar, nu din sticlă. Trucul de care nu ţi-a spus nimeni

Aroma joacă un rol important în modul în care percepem gustul băuturilor alcoolice. Astfel, dacă bem berea direct din sticlă sau din cutiile în care a fost îmbuteliată aroma distinctivă se pierde, spun specialiștii.

30 sept. 2017, 05:15
De ce trebuie să bei berea din pahar, nu din sticlă. Trucul de care nu ţi-a spus nimeni

Dacă torni berea în pahar declanșezi o reacție chimică ce îi sporește aroma. Practic, bulele de aer din spumă eliberează câte puțin din aroma aceste băutură.

Citeşte şi De ce este ESENŢIAL ca berea să aibă spumă

De altfel, turnarea berii într-un pahar îți poate spune multe despre berea pe care o vei consuma. Culoarea și textura spumei îţi dau detalii importante despre componenta amăruie a gustului berii.

În rândul consumatorilor de bere sunt mulţi cei care nu vor ca paharul lor de bere să aibă spumă. Cu toate acestea, această spumă poate îmbunătăţi experienţa celor care se bucură de o bere rece.

Spuma berii este foarte aromată. Aroma joacă un rol imens în percepţia asupra gustului, poate chiar mai mult decât gustul în sine. Producătorii de bere pun destul de mult efort în componentele aromatice ale berii şi oferind acesteia un strat frumos de spumă se asigură că cel care bea berea va aprecia aceste arome, scrie gustarte.ro.

Spuma influenţează şi modul în care berea se simte în gură. Densitatea acesteia conferă berii o notă cremoasă şi o senzaţie de plenitudine pe limbă. Puteţi observa acest lucru în special la berile pe bază de grâu, dar şi cele preparate cu ovăz şi secară.

Calitatea spumei în orice pahar de bere este rezultatul a numeroşi factori: cum a fost preparată berea, ingredientele folosite, nivelul de carbonatare, paharul în care este servită şi chiar cum a fost turnată berea. Spuma se disipează rapid dacă există reziduri uleioase în pahar sau chiar pe buzele voastre.

Cantitatea şi calitatea spumei pot, de asemenea, să depindă şi de tipul de bere. Berile cu alcool ridicat au mult mai puţină spumă din moment ce alcoolul inhibă formarea acesteia.


loading...