De ce trebuie să dormi neapărat cu ușa de la dormitor închisă. Acest obicei face diferența dintre viață și moarte

Cercetătorii au efectuat mai multe studii și au constatat că este foarte important să dormim cu ușa de la dormitor închisă. În timp ce unii încă dezbat această necesitate, alții spun că poate fi vorba despre o chestiune de viață și de moarte ce poate face diferența.

20 feb. 2024, 09:06
De ce trebuie să dormi neapărat cu ușa de la dormitor închisă. Acest obicei face diferența dintre viață și moarte
De ce trebuie să dormi neapărat cu ușa de la dormitor închisă. Acest obicei face diferența dintre viață și moarte

În timp ce unii oameni dorm cu ușa de la dormitor deschisă noaptea, alții iau în seamă avertismentele și o închid pe toată perioada odihnei nocturne. Poate să pară neimportant, însă există un motiv care sigur te va convinge să începi și tu să faci acest lucru.

Citește și: Cum a reușit Lidia Fecioru să scape de obiceiul de a înjura la volan! Terapia inedită care face minuni în rândul vitezomanilor

De ce trebuie să dormi neapărat cu ușa de la dormitor închisă

În 2019, o campanie americană de siguranță inițiată de Institutul de Cercetare a Siguranței Pompierilor UL (UL FSRI) a subliniat importanța închiderii ușii de la dormitor pe perioada nopții. Potrivit cercetărilor acestora, acest obicei poate crește semnificativ șansele de supraviețuire în cazul unui incendiu.

Logica din spatele acestui sfat de siguranță se bazează pe faptul că o ușă închisă poate servi ca o barieră eficientă împotriva fumului, flăcărilor și monoxidului de carbon în timpul unui incendiu. Acest lucru este crucial în zilele noastre, deoarece mobilierul modern, adesea fabricat cu materiale inflamabile, poate face ca un incendiu să se răspândească mai rapid.

UL FSRI subliniază că, în timp ce acum 40 de ani ați fi avut la dispoziție aproximativ 17 minute pentru a scăpa dintr-un incendiu de casă, astăzi este posibil să aveți la dispoziție doar 3 minute, ceea ce înseamnă că obiceiul închiderii ușii de la dormitor ar trebui să devină constant.

În ciuda dorinței intuitive de a ține ușile deschise pentru a avea rute de ieșire mai ușoare, această practică poate, de fapt, să vă pună în dificultate într-un scenariu de incendiu. În mod surprinzător, un sondaj realizat de UL FSRI a arătat că 29% dintre americani încă dorm cu ușile de la dormitor deschise, evidențiind un decalaj semnificativ în ceea ce privește conștientizarea publicului în ceea ce privește siguranța împotriva incendiilor.

Pe lângă închiderea ușilor, este esențial să nu neglijați o altă măsură de siguranță esențială, și anume instalarea de detectoare de fum în casă. Un detector de fum funcțional vă poate pune în gardă în cazul unui incendiu, ceea ce vă poate salva de la inhalarea de fum nociv. Acest dispozitiv poate face diferența în cazul unei situații de urgență.

Citește și: Motivul pentru care să lași geamul deschis când plouă afară. Obiceiul care te poate scăpa de toate problemele