De ce vrea Steaua Armatei să joace direct în Liga a IV-a. Ce spune comandantul CSA Steaua

Cristian Petrea, comandantul CSA Steaua, crede că echipa de fotbal nou-înfiinţată va evolua în sezonul 2017-2018 în Liga a IV-a şi nu în Liga a V-a, acolo de unde au plecat sezonul trecut cele două echipe care se vor drept continuatoarele Rapidului, AFC Rapid şi Mişcarea CFR.

03 iul. 2017, 13:50
De ce vrea Steaua Armatei să joace direct în Liga a IV-a. Ce spune comandantul CSA Steaua

Am reuşit transferul unor jucători de la Regal Sport, dar suntem în tratative şi cu alţi fotbalişti. Opţiunile noastre s-au restrâns la un lot de 22-26 de jucători, sper ca şi cei pe care îi mai dorim să accepte propunerea noastră, astfel încât până pe 10-15 iulie să avem lotul format. Avem creionat şi programul de pregătire care va începe cu reunirea şi un cantonament la baza din Ghencea. Va urma un stagiu de pregătire la Forban sau la Cheile Grădiştei, apoi meciuri de pregătire şi ulterior debutul în Liga a IV-a. Noi ne dorim Liga a IV-a pentru că avem în spate un palmares. Avem o infrastructură, avem un centru de copii şi juniori şi bineînţeles şi o echipă de fotbal”, a spus Cristian Petrea.

Citeşte şi CSA Steaua intră în gura FANILOR. Proiectul Armatei, DESFIINŢAT: „Nu aşa, Lăcă, nu aşa!”

CSA Steaua va depune cererea de afiliere la Asociaţia Municipală de Fotbal Bucureşti în cursul acestei săptămâni.

Momentan nu ne-am înscris. Suntem în contact permanent cu AMFB, am înţeles de la dânşii că în cursul acestei săptămâni vor pune pe site noua formă de cerere de afiliere. Noi avem documentele pregătite, le depunem şi apoi aşteptăm decizia dumnealor”, a declarat Petrea.

Referitor la reabilitarea Stadionului Steaua în vederea organizării Euro 2020 în România, Cristian Petrea a menţionat că procedurile sunt în curs de desfăşurare: „Suntem în corespondenţă cu Compania Naţională de Investiţii. Am trecut de studiul de prefezabilitate, urmează ca CNI să demareze demersul pentru studiul de fezabilitate. Suntem în grafic, nu sunt probleme din acest punct de vedere„.

Clubul Sportiv al Armatei şi-a înfiinţat la sfârşitul anului 2016 o echipă de fotbal, iar fostul internaţional Marius Lăcătuş a fost numit antrenor-coordonator (director tehnic).

CSA Steaua va fi înscrisă în Liga a IV-a sau a V-a începând cu sezonul competiţional 2017-2018 şi are ca obiectiv promovarea în Liga I în anul 2020. Fostul fotbalist Ion Ion a fost prezentat oficial, pe 29 martie, ca antrenor al echipei de seniori a CSA Steaua.

Înfiinţarea echipei militare vine ca urmare a litigiului dintre CSA Steaua şi gruparea din Liga I, FC Steaua Bucureşti, în urma căruia clubul finanţat de Gigi Becali a pierdut dreptul de folosire a mărcii „Steaua Bucureşti” şi a fost obligat să îşi schimbe denumirea în FCSB.