”Termenul de apel se întrerupe prin moartea părții care are interes să facă apel. În acest caz se face din nou o singură comunicare a hotărârii, la cel din urmă domiciliu al părții, pe numele moștenirii, fără să se arate numele și calitatea fiecărui moștenitor.
Termenul de apel va începe să curgă din nou de la data comunicării prevăzute la alin (1). Pentru moștenitorii incapabili, cei cu capacitate restrânsă sau dispăruți ori în caz de moștenire vacantă, termenul va curge din ziua în care se va numi tutorele, curatorul sau administratorul provizoriu, după caz”. (art. 469 CpC).
Pe 27 februarie, instanța va trebui să decidă cui rămâne moștenirea Ilenei Ciuculete, respectiv a lui Cornel Galeș. Până la acea dată, moștenitoarea de drept a acestuia, fiica din prima căsătorie, poate solicita deschiderea succesiunii. În acest caz, băieții Ilenei Ciuculete se vor lupta în instanță cu fiica lui Galeș. Pe de altă parte, conform alin (3), art 469 CpC, ”apelul nu constitule prin el însuși un act de acceptare a moștenirii”. Practic, urmașa lui Galeș nu este obligată să accepte moștenirea și implicit războiul cu frații Sfetcu, potrivit stirilekanald.ro.
Aproape 20 de persoane, toate prieteni apropiați, au participat la parastas. Slujba de pomenire a avut loc la Biserica Străuleşti, api s-a mers la mormântul lui Cornel Galeș, unde oamenii au aprins câte o lumânare. De acolo, lumea a plecat la restaurant.
„A fost cam puţină lume, doar cei din familie şi câţiva prieteni. Totul a fost făcut de Viviana. La cimitir s-au împărţit pachete, iar la restaurant s-a dat de pomană ciorbă de vită, sărmăluţe olteneşti şi desert. Îmi pare rău că n-a venit mai multă lume”, a declarat fiul lui Cornel Galeș