De necrezut ce a găsit un activist în conacul unui oligarh ucrainean, amic cu Vladimir Putin

Un activist ucrainean a spus că a reuşit să surprindă imagini din conacul oligarhului Viktor Medvedciuk, amic cu Vladimir Putin, care a fugit din arestul de la domiciliu, după ce ruşii au invadat Ucraina.

14 mart. 2022, 17:00
De necrezut ce a găsit un activist în conacul unui oligarh ucrainean, amic cu Vladimir Putin

Activistul a descoperit, pe lângă luxul la care se aştepta, faptul că Medvedciuk are un vagon restaurant pe şine în curte.

Activistul a postat pe YouTube un filmuleţ realizat la conacul lui Viktor Medvedciuk. La un moment dat, activistul care apare în filmuleţ şi însoţitorii săi sunt atraşi de o plasă verde care pare că acoperă o grădină de iarnă. Însă, pe măsură ce înaintează, ei descoperă un vagon restaurant pe o platformă de cale ferată. Platforma este prevăzută cu bănci pentru călători şi felinare. O inscripţie „Pullman”, cu auriu, poate fi observată în imagini.

„Vagoanele Pullman de acest tip erau populare în secolul trecut, când europenii bogaţi călătoreau pe calea ferată”, scrie o publicaţie ucraineană. Vagonul are un hol principal ce poate găzdui până la 40 de persoane, precum şi mai multe încăperi separate, între care o bucătărie, un compartiment VIP şi o toaletă. La intrare este un bar, iar paharele au stema aurită a Rusiei. Ornamentele din aur pur şi catifeaua de culoare roşie predomină cadrele. De altfel, aurul este peste tot, din bucătărie până în toaletă.

Viktor Medvedciuk are 67 de ani şi este un oligarh şi un politician ucrainean prorus. A fost plasat în arest la domiciliu în mai anul trecut, sub acuzaţia de înaltă trădare. A reuşit să fugă din arest după invazia armatei ruse în Ucraina, la 24 februarie. Amic cu Putin, Medvedciuk a fost sancţionat de Statele Unite şi Canada pentru rolul jucat de anexarea peninsulei Crimeea de către Rusia.

Citeşte şi O coloană de 160 de vehicule iese din Mariupol, asediat de forţe ruse şi proruse

Citeşte şi Zelenski: „Ocupanţii sunt în continuare pe pământul nostru, trebuie să-i batem, cât de bine putem”