De necrezut! Medicii au declarat un bebeluș mort din GREȘEALĂ! L-au băgat în congelator, el fiind încă în viață

Trei medici de la un spital din Kazahstan au crezut că un bebeluș s-a născut mort și l-au dus la congelator, deși micuțul se mișca.

20 ian. 2021, 21:36
De necrezut! Medicii au declarat un bebeluș mort din GREȘEALĂ! L-au băgat în congelator, el fiind încă în viață

Cadrele medicale au fost condamnate la închisoare după ce nou-născutul a fost dus la congelatorul de la morgă, cu toate că era în viață.

Micuțul fusese născut prematur și medicii l-au înregistrat ca fiind deja mort. Cu toate că i-au văzut piciorul mișcându-se, medicii superiori au refuzat să acționeze pentru a-l salva pentru că fișa medicală îl indica ca fiind decedat.

Doctorii au fost declarați vinovați pentru uciderea deliberată a nou-născutuluui, a declarat anchetatorul Askarbek Ermukashev.

Declarațiile instanței nu au specificat sexul copilului, însă potrivit unor surse ar fi fost vorba despre o fetiță.

Unul dintre medici a fost auzit spunând „să ne ierte Dumnezeu” în timpul unui apel telefonic înregistrat în secret, în care medicii au vorbit despre ceea ce au făcut.

Procurorii au analizat cazul și au spus că apelul respectiv confirmă faptul că acțiunile lor au fost premeditate și că știau despre ce era vorba.

Bebelușul dăduse semne de viață în ciuda faptului că era înregistrat ca „născut mort”.

Cu toate acestea, echipa medicală de la centrul Atyrau nu a reușit să-l salveze pe micuț, chiar dacă experții au ajuns la concluzia că ar fi putut trăi.

Ce pedepse au primit medicii vinovați

Medicul șef Kuanysh Nysanbaev a ordonat ca bebelușul să fie introdus în depozitul frigorific de la morgă, în ciuda faptului că știa că piciorul copilului se mișcă. El a primit o condamnare de 18 ani de închisoare, potrivit Mirror.

Ginecologul-obstetrician Askar Kairzhan a fost condamnat la 16 ani, în timp ce moașa Jamilya Kulbatyrova a primit 15 ani după gratii.

Moașa a pus copilul la congelator la ordinele celor doi medici seniori.

De asemenea, alți doi medici, Ruslan Nurmakhanbetov și Dariga Dzhumabayeva, au fost condamnați la trei ani și jumătate pentru că nu au raportat infracțiunea.

Citiți și Crimă din gelozie în Gorj. Şi-a înjunghiat soţia pentru că vorbea la telefon cu un alt bărbat

Citiți și Caz revoltător în Cluj! Fetiță de șase ani, violată de unchiul ei de 18 ani