DECIZIA lui Victor Ponta după majorarea salariului: DONEAZĂ diferenţa unei echipei de baschet

Premierul Victor Ponta scrie, miercuri pe Facebook, că a luat decizia "personală" ca, începând cu data de 1 august, să doneze diferența de salariu, primită prin "faimoasa ordonanță" privind majorarea salariilor demnitarilor, către echipa de baschet a Clubului Steaua.

29 iul. 2015, 06:05
DECIZIA lui Victor Ponta după majorarea salariului: DONEAZĂ diferenţa unei echipei de baschet

Victor Ponta a revenit cu precizări legate de majorarea salariilor demnitarilor, după ce, cu o zi în urmă, Guvernul a alocat, prin retificare bugetară, banii necesari pentru majorarea salariilor demnitarilor de la 1 august. 

Nu m-am răzgândit, cred în continuare că este corect că demnitarii din România (Președinte, președinții Parlamentului, miniștrii, etc.) trebuie să aibă un salariu decent, cel puțin egal cu alți funcționari din subordine și relativ asemănător cu ceea ce se întâmplă în Europa.

Dar la fel de corect este ca această mărire de salariu să fie făcută în același timp cu salariile celorlalți angajați din sectorul public. Așa că pot să mai aștept până vom adopta noua Lege a Salarizării!

În consecință, am luat decizia personală ca începând cu data de 1 August să donez diferența de salariu primită prin „faimoasa ordonanță” către echipa de baschet a Clubului Steaua (care, anul acesta, joacă dupa mulți ani din nou într-o competiție europeană). Așa am sufletul împăcat și fac și un gest simbolic de sprijin pentru echipa și sportul pe care le iubesc atât de mult de peste 30 de ani! 

P.S. – Comentariile „Propagandei” și demagogia unor consilieri prezidențiali care criticau pe la TV măsura și acum vor încasa banii cu tupeul deja consacrat îmi sunt în acest caz total indiferente!”, scrie, miercuri, pe Facebook, Victor Ponta. 

CITEŞTE ŞI Victor Ponta a acceptat ordonanţa salariilor, deşi nu e de acord cu ea: S-ar fi zis că mă RĂZBUN pe Iohannis

Premierul Victor Ponta a explicat, marţi seară, că nu şi-a schimbat părerea despre ordonanţa privind mărirea salariilor demnitarilor, cu toate că a acceptat să fie prinsă în rectificarea bugetară aprobată marţi de Guvern.

„S-au pus bani. S-a schimbat schimbarea. (…) Eu nu mi-am schimbat părerea asupra faptului că a fost inoportun şi că trebuia să mărim salariile la demnitari odată cu toată lumea. Dar, două lucruri foarte politice: unu, însemna să abrog un lucru făcut cu bună credinţă de către domnul Oprea, ceea ce din punct de vedere politic era o situaţie penibilă şi, doi, – că asta a fost şi opinia şi a lui Liviu Dragnea şi a celorlalţi şefi de coaliţie – părea că mă răzbun pe domnul Iohannis, că îi tai salariul, ori răzbunarea nu e arma cea mai bună în politică. Nu mi-am schimbat părerea, dar am înţeles punctul de vedere al colegilor mei şi am pus bani acolo„, a spus Ponta.

Referitor la faptul că preşedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a susţinut bugetarea ordonanţei, premierul a declarat, că a ţinut cont de sugestia acestuia.

are iniţial Victor Ponta a respins-o, anunţându-se hotărât să o anuleze.

CITEŞTE ŞI Salariile demnitarilor se vor MAJORA de la 1 august. Guvernul a alocat banii prin rectificare bugetară

„Eu am ţinut cont, domnul Dragnea e acum preşedintele PSD, eu sunt un simplu membru de partid. (…) Opinia lui Liviu Dragnea a fost că ne asumăm, decât să se spună că ne răzbunăm pe Klaus Iohannis şi îi tăiem salariul. De altfel, astăzi, câţi bani a cerut Administraţia Prezidenţială pentru cheltuieli suplimentare atât i-am dat, niciun leu mai puţin, ca să nu se spună ‘Ponta îi taie banii lui Iohannis’ şi alte lucruri care sunt destul de meschine”, a menţionat el.