Decizie de ULTIMĂ ORĂ, după tragedia de la Constanţa. Cursuri GRATUITE de supravieţuire pentru angajaţii SMURD

Tragedia aviatică de la Constanţa, în urma căreia patru persoane - două cadre medicale şi doi piloţi - şi-au pierdut viaţa a revoltat întreaga ţară. REGIONAL AIR SERVICES a anunţat că oferă gratuit cursuri de supravieţuire subacvatică angajaţilor SMURD, pentru ca pe viitor să poată fi evitate asemenea tragedii.

17 dec. 2014, 15:37
Decizie de ULTIMĂ ORĂ, după tragedia de la Constanţa. Cursuri GRATUITE de supravieţuire pentru angajaţii SMURD

„Pentru a veni in sprijinul comunitatii salvatorilor din Constanta si dupa accidentul din data de 15.12.2014 in care patru oameni si-au pierdut viata in urma prabusirii elicoterului EC 135 SMURD in lacul Siutghiol, REGIONAL AIR SERVICES ofera gratuit cursul Helicopter Underwater Escape Training, curs aprobat OPITO, cod 5095 pentru toti angajatii SMURD din judetul Constanta la Centrul de Pregatire pentru Supravietuirea pe Mare «Constantin Stefanescu»”, se arată într-un comunicat remis RomaniaTV.net.

Cursantii ar urma sa invete, intr-un mediu controlat, cum sa utilizeze echipamentul de siguranta si cum sa respecte procedurile pentru situatii de urgente in transportul cu elicopterul, inclusiv amerizat.

ELICOPTER SMURD PRĂBUŞIT. Pilotul şi asistenta au murit ÎNECAŢI. Primele date ale anchetei

HUET este cerinta obligatorie pentru industria offshore si pentru echipajele aeronavelor care zboara deasupra intinderilor mari de apa, facand parte din pregatirea acestora pentru supravietuire.

Elicopterul SMURD la bordul căruia se aflau medicul Laura Vizireanu, în vârstă de 39 de ani, asistenta Gabriela Harton, în vârstă de 38 de ani, care era însărcinată, pilotul, comandor Petre Corneliu Cătuneanu, de 47 de ani, şi copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel, de 42 de ani, s-a prăbuşit în lacul Siutghiol, potrivit ROMATSA, luni, la ora 16.16, la aproximativ 500 de metri de mal. Prima persoană salvată din apa extrem de rece a fost medicul Laura Vizireanu, care a fost resuscitată şi apoi transportată la spital, unde a murit, însă, câteva ore mai târziu. În orele următoare au mai fost găsite trupurile asistentei Gabriela Harton şi pilotului Petre Cătuneanu, pentru care s-au mai încercat manevre de resuscitare, însă fără succes. În cursul nopţii a fost găsit şi scos din apă şi trupul neînsufleţit al copilotului Claudiu Crăcănel.

Parchetul General al României derulează cercetări specifice și pentru ucidere din culpă, IN REM, în cazul tragediei de pe lacul Siutghiol.

Citeşte şi Guvernul cere AUDIT EXTERN la ISU. Victor Ponta: Orice fel de VINOVĂŢIE va fi asumată

În cauza constituită la Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti privind accidentul aviatic produs în judeţul Constanţa constând în prăbuşirea unui elicopter SMURD în lacul Siutghiol, procurorii au dispus, la data de 15 decembrie 2014, începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunile de neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 alin. 1 şi 2 Cod penal) şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 350 alin. 1 şi 3 Cod penal).