Declaraţie bombă în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. „Proba B nu ar fi fost deschisă dacă proba A nu relevă prezența Roxadustat-ului”

Avocatul Dan Mihai, unul dintre cei doi români aleși ca arbitri-experți de Sport Resoultions, tribunalul care urmează să o audieze pe Simona Halep în funcție de insistența sportivei de a grăbi sau urgenta procedura pledoariei programată la Londra, susţine că "proba B nu ar fi fost deschisă dacă proba A nu relevă prezența Roxadustat-ului".

07 nov. 2022, 15:00
Declaraţie bombă în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. „Proba B nu ar fi fost deschisă dacă proba A nu relevă prezența Roxadustat-ului”

Declaraţie bombă în scandalul de dopaj în care este implicată Simona Halep. Dan Mihai, recent selectat în RexSport, asociație cu scopuri academice a marilor specialiști din domeniul sportului fondată la Barcelona, în februarie 2022, lasă să se înţeleagă că era imposibil ca testul efectuat de sportiva noastră la US Open 2022 să fie contaminat în mod intenționat cu Roxadustat.

„Probele nu sunt nominale. Simona Halep a fost pur și simplu un număr ca indiciu al probei de urina prelevată la US Open”, a spus Dan Mihai, citat de ProSport.

„Proba B nu ar fi fost deschisă dacă proba A nu relevă prezența Roxadustat-ului”, dezvăluie avocatul.

Avocatul vine cu o astfel de explicaţie cu intenția de a scoate din calcul posibilitatea manipulării intenționate pentru o posibilă contaminare ulterioară.

Citeşte şi: Medicii au dat verdictul. Veste uriașă pentru Simona Halep! Ce s-a descoperit la analize

„Experții laboranți care au analizat proba de urină a Simonei habar nu a avut că ea aparține lui Halep!”.

„Probele lui Halep sunt vital-necesare să fie suficient convingătoare pentru panel (completul celor trei arbitri Sport Resolutions care o vor audia pe Halep și martorii acesteia)”, mai semnalează Dan Mihai.

Citeşte şi: Anunţ oficial despre cazul de dopaj al Simonei Halep. Singura soluţie să reducă suspendarea de la 4 la 3 ani