Atenţie cui arătaţi declaraţiile pe proprie răspundere. A apărut un nou tip de escrocherie

Escrocii s-au gândit la o nouă metodă de a face bani pe perioada pandemiei. Astfel, doi ieşeni s-au dat drept polițiști și au cerut la control declarațiile pe proprie răspundere.

27 apr. 2020, 16:57
Atenţie cui arătaţi declaraţiile pe proprie răspundere. A apărut un nou tip de escrocherie

Polițiștii din Iaşi au anunțat că doi indivizi de 30, respectiv de 33 de ani, au fost arestaţi preventiv, fiind acuzaţi de tâlhărie calificată.

„Din investigaţiile efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că la data de 22 aprilie a.c., în timp ce s-ar fi aflat pe raza municipiului Iaşi, prin simularea de calităţi oficiale şi folosirea unui cuţit, aceştia ar fi deposedat trei minori de telefoanele mobile, cauzând un prejudiciu de aproximativ 1.800 de lei”, au transmis reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Iaşi.

Caz incredibil în Capitală! Patru poliţişti falşi prinşi în flagrant când încercau să tâlhărească o persoană

Cei doi s-au dat poliţişti atunci când au comis fapta, ei profitând şi de perioada specifică sării de urgenţă, când forţele de ordine sunt mult mai numeroase pe teren şi legitimează adesea cetăţenii. Decizia de arestare în cazul lor a fost luată de Judecătoria Iaşi, însă nu este definitivă.

Și în municipiul Vaslui, bărbaţi îmbrăcaţi cu însemne militare au cerut documentele unui pensionar care ducea gunoiul la tomberonul de lângă bloc, fapta petrecându-se în jurul orei 16, deci în afara orelor în care persoanele cu vârsta peste 65 de ani au voie să iasă din locuinţe. Escrocii îmbrăcati în oameni ai legii l-au anunţat pe pensionarul care ducea gunoiul că amenda este 2.000 de lei, dar că nu vor mai încheia proces verbal în cazul în care le va da lor 1.000 de lei, ceea ce bătrânul a și făcut.