Demisie la vârful PNL, anunţată în direct la TV

Cezar Preda, unul dintre cei mai vechi parlamentari PNL, a declarat luni seară, în direct la Realitatea Plus, că a decis să nu mai candideze la următoarele alegeri parlamentare şi că l-a informat pe Ludovic Orban de alegerea sa.

RomaniaTV.net
13 oct. 2020, 05:14
Demisie la vârful PNL, anunţată în direct la TV

Deputatul liberal este la al patrulea mandat, fiind membru în Camera Deputaților în ultimii 16 ani, din 2004 până în acest an. A fost deputat de Buzău între 2004 și 2016, ales apoi în 2016 ca deputat de Dâmbovița, pe listele PNL.

Cezar Preda a declarat luni seară că a avut o discuție cu președintele PNL, premierul Ludovic Orban, căruia i-a explicat că are un proiect personal.

„Nu-mi doresc să mai candidez. Sunt de două decenii la vârful politicii. E momentul să vină oamenii tineri. Am vorbit cu premierul, i-am spus că am proiectul meu. E un proiect care depinde de succesul partidului meu”, a explicat deputatul.

Cezar Preda are 61 de ani și a intrat în politică în Partidul Democrat, în 1999, în timpul președinției lui Petre Roman. A devenit membru PNL în februarie 2005, după fuziunea celor două partide PNL și PD.

A condus filiala PDL Buzău peste 10 ani, din 2001 până în 2014. A fost vicepreședinte al Partidului Democrat, apoi vicepreședinte al Partidului Democrat Liberal, și, din 2014, al PNL, arată Realitatea.

Citeşte şi: Mai mulţi grei din PSD, printre care Viorica Dăncilă şi Marian Oprişan, ar putea să nu fie incluşi pe listele pentru parlamentare