Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou continuă şi vineri noapte la staţia Pipera. Acţiunea, demarată după închiderea circulaţiei!

Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou va continua, la Staţia Pipera, vineri noapte, după închiderea circulaţiei. Anunţul a fsot făcut prin intermediul unui comunicat transmis de Metrorex.

09 apr. 2021, 13:43
Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou continuă şi vineri noapte la staţia Pipera. Acţiunea, demarată după închiderea circulaţiei!

Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou continuă. Compania explică de ce c o seară în urmă a fost limitat accesul publicului în staţia respectivă.

Demolarea spaţiilor comerciale de la metrou continuă şi vineri noapte la staţia Pipera. Acţiunea, demarată după închiderea circulaţiei!

„Cu privire la situația care a apărut în contextul dezafectării spațiilor comerciale din stația Pipera, Metrorex informează că accesul călătorilor în stație a fost permis doar pe una dintre cele două intrări ale acesteia, după ora 22.30 în noaptea de joi, 8 aprilie 2021.

Decizia de a permite strict accesul călătorilor pe o singură intrare a fost luată spontan de conducerea Metrorex, pentru evitarea creării unei situații conflictuale în incinta stației și în condițiile în care în stație urmau să se desfășoare lucrări pentru eliberarea domeniului public.

Metrorex precizează că toți călătorii care au sosit la Pipera pe firul 1 după ora 22:30 au putut părăsi în siguranță stația.

Finalizarea acțiunii de dezafectare a spațiilor comerciale de la stația Pipera continuă în noaptea de vineri spre sâmbătă, 9-10 aprilie 2021, cu mențiunea că lucrările se vor desfășura după închiderea circulației în/din stația Pipera.

Metrorex prezintă călătorilor scuze pentru disconfortul creat.”, se arată în comunicatul transmis de Metrorex.

Reprezentanţii companiei susţin că „lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă”. „Contractul de asociere în participaţiune dintre Metrorex şi firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent. De asemenea, pentru spaţiile comerciale nu au fost identificate autorizaţii de construire emise”, au transmis reprezentanţii Metrorex.

Mai mult, reprezentanţii Metrorex susţin că siguranţa călătorilor şi a infrastructurii de metrou este pusă în pericol. Spaţiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgenţă, îngreunează accesul la hidranţii interiori; nicio construcţie după 2010 nu are aviz ISU.

„Pentru corecta informare a publicului, reiterăm faptul că staţiile de metrou reprezintă proprietate publică a statului, dată în concesiune companiei Metrorex. Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizaţiei de construire şi nerespectarea normativelor de siguranţă reprezintă o adevărată urgenţă de siguranţă şi ordine publică”, a precizat Metrorex.

Citeşte şi: Demolare cu ranga şi poliţia la metrou. Ministrul Transportului: Unde e lege, nu e tocmeală. Spaţiile erau ilegale, iar scandalul a fost ultima zvâcnire a mafiei!