Denis Alibec s-a întors la Astra. Ce sumă a încasat Gigi Becali

Denis Alibec (27 de ani) şi-a încheiat aventura la FCSB, după un an şi jumătate. Atacantul adus de Gigi Becali la începutul lui 2017, de la Astra, pentru două milioane de euro, va reveni la gruparea giurgiuveană. Finanţatorul roş-albaştrilor a bătut palma cu Ioan Niculae, care va plăti în schimbul jucătorului 1,4 milioane de euro.

27 iul. 2018, 07:50
Denis Alibec s-a întors la Astra. Ce sumă a încasat Gigi Becali

Denis Alibec a trăit un adevărat coşmar la FCSB, evoluţiile sale din sezonul trecut fiind mult sub nivelul aşteptărilor. Un singur gol în Liga 1 a reuşit vârful în sezonul trecut, însă nu acest lucru a cântărit decisiv în decizia lui Becali de a se descotorosi de el. „Derapajele” vârfului l-au scos din sărite pe finanţatorul vicecampioanei, care a acceptat să se despartă de Alibec pentru o sumă mai mică decât cea plătită acum un an şi jumătate.

În afara conflictului cu Dică, pe care l-a numit „o puşcărie de antrenor”, Alibec lasă în urmă nişte cifre care nu îi fac cinste fotbalistului considerat în urmă cu un an şi jumătate cel mai bun din România. Ca şi consecinţă, cota fotbalistului a scăzut, în doar un an, de la 3 milioane de euro la un milion.

Ajuns la 27 de ani, Alibec va avea parte acum de o nouă experienţă, la echipa la care a avut şi cele mai bune performanţe ale carierei. Gruparea giurgiuveană încearcă să-i „revitalizeze” pe atacant, după sezonul dezastruos avut în tricoul FCSB. Un singur gol în campionat a înscris vârful în sezonul trecut. În total, într-un an şi jumătate la FCSB, Alibec a înscris 12 goluri în 42 de meciuri în toate competiţiile. Fotbalistul a mai reuşit şi 10 pase decisive.

Cifrele lui Alibec la FCSB:

Liga 1: 

34 de meciuri, 9 goluri

UEFA Champions League:

4 meciuri, 1 gol

Europa League:

3 meciuri, 1 gol

Cupa Ligii: 

1 meci, 1 gol

TOTAL:

42 de meciuri, în toate competiţiile

12 goluri

0 trofee cu FCSB are Alibec

Sursa: digisport.ro