Dennis Şerban, stabilit la Valencia, despre situaţia din Spania. „Nu mai au loc să pună cadavrele, e un dezastru!”

Denis Şerban, fostul fortbalist de la Steaua, Dinamo şi Rapid, se află în izolare în Valencia, unde are o locuinţă şi o afacere din perioada în care a jucat în Spania.

06 apr. 2020, 07:52
Dennis Şerban, stabilit la Valencia, despre situaţia din Spania. „Nu mai au loc să pună cadavrele, e un dezastru!”

Dennis Şerban a povestit pentru GSP în ţara care a luat locul Italiei şi a devenit cel mai afectat stat european de coronavirus.

„E foarte grav ce se petrece. E un dezastru. Uite şi acum, mă uit pe geam, e pustiu, e ca în filmele alea în care vine apocalipsa, nu e nicio diferenţă. Trec doar maşini de poliţie şi ambulanţele. În farmacii nu mai sunt (n.r. – măşti de protecţie), dar poţi comanda online. Fii-mea a comandat zilele trecute, nu mi s-au părut scumpe, am plătit vreo 18 euro parcă, pe vreo 20 de măşti. Problema lor e alta acum. Nu mai au locuri suficiente pentru depozitarea cadavrelor. Au făcut loc pe un stadion din Madrid, iar Palatul Patinoarului l-au transformat în morgă”, a declarat Dennis Şerban.

Dennis Şerbasn a jucat în Spania, în primele două ligi, pentru Valencia, Villarreal, Elche şi Ejido.

Un român din Spania a donat 500 de paturi pentru spitalele care au nevoie

Recent, şi Gică Craioveanu, de asemenea stabolit în Spania, a spus: „E destul de rău. Totul este aiurea. Totul este invers. Mă culc la 7 dimineaţa, mă scol la 3. Timpul trece greu. E totul greu. S-o vedea luminiţa de la capăt, dar, lumea încă doarme pe hol la spitale. Eu sunt şi optimist şi sper ca în două săptămâni să treacă. Dar sunt foarte multe cazuri, se apropie de 100.000 de cazuri. Eu cred că se va termina săptămâna cealaltă, sunt optimist. Eu am încredere în oameni şi în sistemul sanitar, chiar dacă preşedintele a reacţionat foarte târziu”.

Gică Craioveanu, stabilit la Madrid, a evoluat în Spania pentru Real Sociedad San Sebastian, Villarreal şi Getafe.