Depăgubirea uriașă pe care a primit-o un bărbat de la Wizz Air pentru un zbor anulat. „Au crezut că voi renunța”

Un bărbat a primit o despăgubire semnificativă din partea companiei Wizz Air, după ce aceștia au anulat un zbor pentru care acesta avea bilete cumpărate. Ei au anunțat că zborul va fi anulat chiar în dimineața acestuia.

20 mart. 2023, 12:44
Depăgubirea uriașă pe care a primit-o un bărbat de la Wizz Air pentru un zbor anulat. „Au crezut că voi renunța”

Despăgubiri pentru anularea unui zbor. Un bărbat din Marea Britanie a primit o despăbugire semnificativă din partea companiei Wizz Air după ce compania aeriană a anulat zborul către Portugalia, pentru care acesta avea bilete. Russell Quirk a fost anunțat chiar în dimineața plecării că zborul lui a fost anulat. Acesta avea rezervate 5 bilete pentru zborul respectiv. Bărbatul a reușit să obțină o despăgubire de 4.500 de lire sterline de la Wizz Air după aceast eveniment neplăcut.

Citește și: Zboruri Wizz Air suspendate către și dinspre Chișinău. „Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu”

”Nu a fost nicio explicație, nicio alternativă oferită și nici scuze”, a declarat bărbatul, conform Daily Mail.

Bărbatul avea deja plătită cazarea pentru vacanța pe care trebuia să o petreacă alături de familie în Portugalia. Acesta a fost nevoit să își achiziționeze alte bilete de avion, pentru ziua următoare. La finalul vacanței, odată întos în Marea Britanie, Russel Quirk a contactat Wizz Air, pentru a obține despăgubire din partea companiei. Acesta a stat luni de zile în așteptarea răspunsului, care nu a venit niciodată. Acesta a hotărât să ajungă în instanță pentru a rezolva această problemă.

Într-un final, bărbatul a reușit să obțină 4.500 de lire sterline. Inițial, biletele anulate au costat 700 de lire sterline, la care s-au adăugat și 2.500 de lire sterline pentru biletele achiziționate în ziua anulării, plus alte penalități.

„Cred că ei au crezut că voi renunța. Aceste companii fac procesul atât de dificil, atât de obstructiv încât majoritatea oamenilor renunță. Trebuie să te lupți pentru drepturile tale în calitate de consumator”, a spus bărbatul.

Cine poate fi despăgubit în cazul unui zbor anulat

Pasagerii pot primi atât rambursarea biletului de avion, cât și o despăgubire pentru anulare, cu condiția ca zborul să fie eligibil pentru despăgubiri. Pentru a fi eligibil, compania aeriană trebuie să te fi informat despre anularea zborului cu mai puțin de 14 zile înainte de plecare. Mai sunt și alți factori care trebuie luați în considerare – dacă, de exemplu, compania aeriană poate oferi un zbor alternativ foarte asemănător. Valoarea despăgubirii depinde de durata zborului și de momentul în care ar fi sosit zborul alternativ în raport cu zborul tău inițial.

Nu toate zborurile sunt eligibile pentru despăgubiri. Dacă a fost anunțată anularea sau întârzierea cu cel puțin 14 zile sau mai mult înainte de plecare, zborul nu este considerat eligibil.

Un zbor cu întârziere îndelungată provoacă tot atât de multe neplăceri pasagerului ca și un zbor anulat. Ai dreptul la rambursare dacă zborul tău a fost amânat cu mai mult de 5 ore. Dacă ai așteptat atât de mult, poți opta să renunți la zbor decât să aștepți în continuare. În acest moment, ai dreptul la o rambursare integrală dacă nu ai parcurs încă nicio parte a zborului, sau la o rambursare parțială dacă ai zburat deja o parte din traseu. Dacă poți demonstra că, din cauza întârzierii, zborul nu-și mai îndeplinește scopul pentru care l-ai rezervat – de exemplu, ai ajunge prea târziu pentru a participa la o întâlnire de afaceri – poți cere o rambursare completă, inclusiv pentru părțile din bilet pe care ai zburat deja. De asemenea, poți solicita un bilet înapoi la punctul de plecare inițial, dacă este necesar.

Citește și: Un pilot a întors avionul în zbor pentru ca toţi pasagerii să vadă aurora boreală deasupra Marii Britanii