Zboruri Wizz Air suspendate către și dinspre Chișinău. „Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu”

Wizz Air va suspenda zborurile către și dinspre Chișinău începând cu data de 14 martie, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

27 feb. 2023, 18:25
Zboruri Wizz Air suspendate către și dinspre Chișinău. „Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu”

Decizia Wizz Air privind suspendarea zborurilor a fost luată în urma evoluțiilor recente din Moscova și riscului ridicat din spațiul aerian al țării.

Wizz Air a transmis luni că a monitorizat îndeaproape situația securității din Moldova și a fost în permanență în contact cu diverse autorități și agenții locale și internaționale, pentru a asigura cel mai înalt nivel de siguranță și securitate ale operațiunilor.

Citește și Wizz Air suspendă zborurile din România spre cinci destinații din Europa. Românii din Diaspora vor fi direct afectați

„Siguranța pasagerilor și a echipajului rămâne prioritatea numărul unu a Wizz Air, iar ca urmare a evoluțiilor recente din Moldova și a riscului ridicat, dar nu iminent, din spațiul aerian al țării, compania aeriană a luat decizia dificilă, dar responsabilă, de a suspenda toate zborurile către Chișinău începând cu data de 14 martie. După data de 14 martie, Wizz va oferi zboruri suplimentare din Iași, pentru a sprijini pasagerii din Chișinău”, au transmis reprezentanții companiei aeriene.

Această decizie presupune o nouă rută de la Iași către Berlin, precum și creșterea frecvenței zborurilor către Barcelona, Milano Bergamo, Bologna, Roma Ciampino, Roma Fiumicino, Dortmund, Larnaca, Londra Luton și Treviso din Iași, care este cea mai apropiată destinație din reţeaua Wizz.

Rutele de la Chișinău către Budapesta și Praga vor fi suspendate fără o alternativă directă care să le înlocuiască.

Citește și Se fac angajări la Wizz Air, compania aeriană își mărește echipa. Câți bani poate câștiga un însoțitor de bord în 2022

Capacitatea rămasă care operează în prezent cu destinația Chișinău va fi relocată către alte destinații din rețeaua Wizz Air, a mai transmis companiei.

„Clienții afectați, care au rezervat bilete direct prin wizzair.com sau prin aplicația pentru mobil a companiei aeriene, vor fi notificați prin e-mail și pot opta pentru rezervarea gratuită a unui alt bilet, pentru rambursarea a 120% din tariful inițial achitat sub formă de credit pentru rezervări viitoare sau rambursarea a 100% din prețul biletului. Wizz Air rămâne fidelă pieței din Moldova și loială clienților săi. Wizz va continua să evalueze constant situația, pentru a relua operațiunile și pentru a redeschide baza, de îndată ce acest lucru va putea fi realizat în siguranță”, mai arată compania.