Deputat PLR: Suspendarea preşedintelui Băsescu e la fel de actuală ca în 2012

Suspendarea preşedintelui Traian Băsescu este la fel de actuală ca în 2012, a declarat deputatul Dorinel Ursărescu, membru al Partidului Liberal Reformator.

RomaniaTV.net
08 sept. 2014, 08:01
Deputat PLR: Suspendarea preşedintelui Băsescu e la fel de actuală ca în 2012

Parlamentarul susţine că, de data aceasta, referendumul va fi validat, iar preşedintele va fi demis din funcţie.

Nu s-a schimbat nimic nici în atitudine şi nici în felul de a fi al lui Traian Băsescu. Toate datele rămân aceleaşi ca în 2012, iar când este încălcată Constituţia, iar preşedintele îşi iese din atribuţii şi atinge grav funcţionarea statului şi a instituţiilor statului, cred că demersul este de actualitate. Nu mai contează că mai sunt doar două luni sau o lună până la încheierea mandatului. Cred că, de data aceasta, Traian Băsescu va fi demis. Experienţa electorală ne spune că la prezidenţiale, prezenţa depăşeşte 50%”, a afirmat luni Dorinel Ursărescu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a propus iniţierea procedurii de suspendare şi demitere a lui Traian Băsescu.

Suspendarea de către Parlament a preşedintelui ar urma să fie supusă votului în preajma datei de 23 septembrie şi organizarea referendumului de demitere pe 2 noiembrie, ziua în care se organizează primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.