Deputat USR: Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Are ca sursă de finanţare bani care nu există

Publicat: Marţi, 12 Februarie 2019 11:08 // Actualizat: Marţi, 12 Februarie 2019 11:08 // Sursa: romaniatv.net

Deputatul USR Claudiu Năsui spune că „cineva şi-a bătut joc” de Liviu Dragnea şi i-a scris prost amendamentul prin care se iau bani de la SRI pentru Sănătate. Năsui precizează că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există.

„Cineva şi-a bătut joc de domnul Dragnea şi i-a scris amendamentul prost. Ieri am terminat comisia pentru buget la ora 1 noaptea. Iar când am ajuns acasă am verificat un lucru care mi s-a părut suspect în comisie şi pe care o să-l ridic azi. Domnul Dragnea a venit cu câteva amendamente prin care să scadă bani de la SRI şi să-i adauge la sănătate. Bun, nicio problemă. Amendamentul a trecut ca prin brânză prin comisia pentru buget şi a primit, evident, şi acordul ministerului finanţelor. Dar ce să vezi că amendamentul are ca sursă de finanţare nişte bani care nu există!", a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

El menţionează că Liviu Dragnea spune că ia 10 milioane de lei, printre altele, bani de la capitolul „sănătate" de la SRI din titlul „transferuri între unităţi ale administraţiei publice".

„Problema care e? Că SRI nu doar că nu are acel titlu deloc la capitolul sănătate, ci are doar 3 milioane în tot capitolul. Cum să scoţi 10 milioane din 3 milioane? Numai domnul Dragnea ştie. Mai suspect este că nici reprezentanţii ministerului finanţelor, care şi-au dat acordul pe amendament, nu şi-au dat seama", precizează deputatul USR.

Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, a depus la comisiile de specialitate amendarea proiectului de buget de stat pentru anul 2019, prin care se diminuează bugetul SRI cu 295 de milioane de lei pentru a se suplimenta bugetul Ministerului Sănătăţii pentru programele privind vitamina D şi markeri tumorali, a anunţat, luni, liderul deputaţilor PSD, Daniel Suciu. De asemenea, liderul PSD propune diminuarea bugetului SPP.

Citeşte şi: Dragnea propune diminuarea bugetului SRI şi SPP. O parte din banii tăiaţi merg la Sănătate pentru vitamina D şi markeri tumorali

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
buget santate buget sri Claudiu Năsui Liviu Dragnea
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H