Deputaţii PMP au bătut palma cu excluşii din PP-DD. La ce înţelegere au ajuns

Deputaţii PMP vor activa în grupul parlamentar Democrat şi Popular din Camera Deputaţilor, format din foştii deputaţi PPDD. În acest sens, a fost încheiat un protocol prin care reprezentanţii partidului girat de Traian Băsescu vor adera la grupul celor proveniţi din partidul înfiinţat de Dan Diaconescu.

04 mart. 2015, 12:22
Deputaţii PMP au bătut palma cu excluşii din PP-DD. La ce înţelegere au ajuns

Deputaţii PMP vor activa în noul grup al Partidului Național Democrat. Liderul deputaților PMP, Clement Negruț, a anunțat că s-au semnat actele, iar de miercuri toți deputații populari vor activa în grupul Grupul Democrat Popular.

 „Deputaţii fondatori ai Partidului Naţional Democrat împreună cu deputaţii din cadrul PMP au luat decizia să acţioneze într-un grup comun. Practic, începând de astăzi 16 deputaţi vor activa în cadrul grupului parlamentar Democrat şi Popular. Fiecare dintre grupuri o să-şi păstreze identitatea, iar motivul pentru acre am făcut această asociere în cadrula cestui grup constă în o mai bună exercitare a mandatului parlamentar„, a anunţat Daniel Fenechiu, deputat PND.

CITEŞTE ŞI Grupul PP-DD are un nou nume: „Democrat şi Popular”

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a spus că cele două partide vor acţiona „la nivel parlamentar împreună”, însă „în plan politic, fiecare îşi continuă drumul său”.

Grupul Democrat şi Popular va fi format din 16 deputaţi, din care 6 sunt de la PMP şi 10 deputaţi sunt ai PND (fost PP-DD).

PND-ul este format din foștii parlamentari ai PPDD, care s-au rupt de conducerea partidului și au format un partid nou, condus de deputatul Daniel Fenechiu.

Fenechiu a declarat că deputaţii din grupul Democrat şi Popular „nu vor primi indicaţii” de la Traian Băsescu.

Nu o să primim indicaţii de la Traian Băsescu pentru că suntem persoane mature, suntem persoane înţelepte, suntem persoane care ştim ce să facem cu mandatul nostru parlamentar. Faptul că am înţeles să funcţionăm într-un grup parlamentar este legat de faptul că suntem mişcări de dreapta şi în Parlament nu se poate constitui o mişcare de forţă decât prin adiţionarea numărului parlamenatrilor”, a precizat Daniel Fenechiu.

Deputatul a spus că nu are nicio legătură anunţul privind constituirea acestui grup cu decizia de condamnare a fostului lider al PP-DD Dan Diaconescu şi a arătat că săptămâna trecută cele două formaţiuni au semnat un protocol de colaborare.

„Protocolul de colaborare pe care l-am semnat cu PMP este un protocol semnat în urmă cu o săptămână şi care concretizeză independenţa celor două formaţiuni politice şi faptul că înţelegem să colaborăm strict în plan parlamentar, fiecare mergând pe drumul nostru”, a precizat Fenechiu.

Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac a spus că în plan politic fiecare dintre formaţiuni va merge pe drumul său: PMP „împreună cu Traian Băsescu”, PND „fără Dan Diaconescu”.

Întrebat dacă a PMP vrea să şteargă asocierea cu Elena Udrea, Tomac a răspuns: „Nu e vorba de aşa ceva, PMP îşi continuă drumul său de consolidare. În Parlament ne vom desfăşura activitatea în calitate de membri ai PMP în cadrul grupului Democrat şi Popular”.