Deputaţii PMP au bătut palma cu excluşii din PP-DD. La ce înţelegere au ajuns

Deputaţii PMP vor activa în grupul parlamentar Democrat şi Popular din Camera Deputaţilor, format din foştii deputaţi PPDD. În acest sens, a fost încheiat un protocol prin care reprezentanţii partidului girat de Traian Băsescu vor adera la grupul celor proveniţi din partidul înfiinţat de Dan Diaconescu.
Ionela Marcu
04 mart. 2015, 12:22
Deputaţii PMP au bătut palma cu excluşii din PP-DD. La ce înţelegere au ajuns

Deputaţii PMP vor activa în noul grup al Partidului Național Democrat. Liderul deputaților PMP, Clement Negruț, a anunțat că s-au semnat actele, iar de miercuri toți deputații populari vor activa în grupul Grupul Democrat Popular.

 „Deputaţii fondatori ai Partidului Naţional Democrat împreună cu deputaţii din cadrul PMP au luat decizia să acţioneze într-un grup comun. Practic, începând de astăzi 16 deputaţi vor activa în cadrul grupului parlamentar Democrat şi Popular. Fiecare dintre grupuri o să-şi păstreze identitatea, iar motivul pentru acre am făcut această asociere în cadrula cestui grup constă în o mai bună exercitare a mandatului parlamentar„, a anunţat Daniel Fenechiu, deputat PND.

CITEŞTE ŞI Grupul PP-DD are un nou nume: „Democrat şi Popular”

La rândul său, liderul PMP, Eugen Tomac, a spus că cele două partide vor acţiona „la nivel parlamentar împreună”, însă „în plan politic, fiecare îşi continuă drumul său”.

Grupul Democrat şi Popular va fi format din 16 deputaţi, din care 6 sunt de la PMP şi 10 deputaţi sunt ai PND (fost PP-DD).

PND-ul este format din foștii parlamentari ai PPDD, care s-au rupt de conducerea partidului și au format un partid nou, condus de deputatul Daniel Fenechiu.

Fenechiu a declarat că deputaţii din grupul Democrat şi Popular „nu vor primi indicaţii” de la Traian Băsescu.

Nu o să primim indicaţii de la Traian Băsescu pentru că suntem persoane mature, suntem persoane înţelepte, suntem persoane care ştim ce să facem cu mandatul nostru parlamentar. Faptul că am înţeles să funcţionăm într-un grup parlamentar este legat de faptul că suntem mişcări de dreapta şi în Parlament nu se poate constitui o mişcare de forţă decât prin adiţionarea numărului parlamenatrilor”, a precizat Daniel Fenechiu.

Deputatul a spus că nu are nicio legătură anunţul privind constituirea acestui grup cu decizia de condamnare a fostului lider al PP-DD Dan Diaconescu şi a arătat că săptămâna trecută cele două formaţiuni au semnat un protocol de colaborare.

„Protocolul de colaborare pe care l-am semnat cu PMP este un protocol semnat în urmă cu o săptămână şi care concretizeză independenţa celor două formaţiuni politice şi faptul că înţelegem să colaborăm strict în plan parlamentar, fiecare mergând pe drumul nostru”, a precizat Fenechiu.

Liderul PMP, deputatul Eugen Tomac a spus că în plan politic fiecare dintre formaţiuni va merge pe drumul său: PMP „împreună cu Traian Băsescu”, PND „fără Dan Diaconescu”.

Întrebat dacă a PMP vrea să şteargă asocierea cu Elena Udrea, Tomac a răspuns: „Nu e vorba de aşa ceva, PMP îşi continuă drumul său de consolidare. În Parlament ne vom desfăşura activitatea în calitate de membri ai PMP în cadrul grupului Democrat şi Popular”.

DailyBusiness
Cum să slăbești dacă ai peste 50 de ani. Ce este și cum funcționează dieta inversă
Spynews
Soțul Cristinei Spătar, declarație de iubire pentru vedetă! Cât de îndrăgostit este Vicențiu Mocanu: „Cât timp ne ținem de mână...”
Bzi.ro
Vacanță de coșmar pentru Laura Cosoi! „A fost imobilizat vreo 4 zile!“
Fanatik.ro
Procesul care îl poate ruina pe Klaus Iohannis, blocat de o manevră. Ce a cerut moștenitoarea casei din Sibiu în instanță
Capital.ro
Se schimbă banii. EURO se transformă. Se aplică în toate statele membre UE
Playtech.ro
Şoseaua din România care încurcă şi cei mai experimentaţi şoferi. 'M-am rătăcit de patru ori'. Ce se întâmplă, de fapt, pe drumul care...
DailyBusiness
500 de lei de la stat pentru chirie. Ce trebuie să faci ca să primeşti toţi banii
Adevarul
Fost ofițer SRI, despre o tehnică inedită de vânzare a apartamentelor: „Sunt chestii psihologice la care noi, într-adevăr, răspundem”
wowbiz.ro
Mama Andei, tânăra ucisă și incendiată de Emil Gânj, primește amenințări halucinante de pe un cont cu numele criminalului din Mureș. Femeia se teme că va sfârși la fel ca fiica ei: „Îmi e foarte frică”
Spynews
Alex Marcu, mesaj tulburător după moartea Teodorei Marcu: ”Eu sunt tatăl...” | FOTO
Spynews
Cu ce se ocupă Ioana Ignat, după despărțirea de Sebastian Dobrincu. Cum își petrece timpul îndrăgita cântăreață: „Ești mai responsabil”
Evz.ro
Noi reguli în construcții. Mulți români vor fi afectați
Ego.ro
Ce au observat experții, la aparițiile fiului cel mic al lui Kate Middleton și al Prințului William
Prosport.ro
Prințesa Kate Middleton a purtat, la câțiva metri de Simona Halep, o bijuterie primită cadou de la Prințul William acum 11 ani
kanald.ro
Răsturnare de situație în cazul crimei din Mureș! Tânăra care a făcut contul de TikTok cu numele lui Emil Gânj îl cunoaște pe asasin. Ce mărturisiri le-a făcut anchetatorilor
Cancan.ro
Oficialul cu reputație de gigolo, prins în flagrant! Amanta unui ministru zboară cu avionul militar la… manichiură!
Playsport.ro
Toate restricțiile medicale ale șoferilor, notate pe permisul de conducere. Noutăţi în Codul Rutier de care trebuie să ai habar
Capital.ro
TAXĂ nouă pentru proprietarii de mașini. Guvernul te obligă să plătești
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Cea mai frumoasă fotbalistă a României, în costum de baie la petrecerea burlăcițelor
stirilekanald.ro
Stegarul Dac, pe moarte în închisoare, la Penitenciarul Rahova! Strigătul disperat de ajutor al soției sale: „Arată și miroase a moarte”
Horoscop 14 iulie 2025: Norocul a dat peste Scorpioni! Au primit o veste care le va schimba complet viața
MediaFlux
Vouchere de 1.275 de lei pe lună pentru oricine. Ministerul Muncii anunță unde și cum se fac înscrierile VIDEO
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Statul român își lasă activele să putrezească: pierderi certe de 140 milioane lei și risc de 9 miliarde. Cine e de vină?