Deputaţii „rebeli” din PPDD au fost EXCLUŞI din partid în miez de noapte

Fostul lider al deputaţilor PPDD, Daniel Fenechiu, a anunţat pe pagina sa de Facebook că au fost excluşi din partid cinci deputaţi care s-au opus prelungirii colaborării partidului cu PSD. Excluderile au fost confirmate, pentru Agerpres, de către secretarul general al PPDD, Liviu Neagu. Fenechiu a demisionat din PPDD în septembrie 2014.

03 dec. 2014, 09:19
Deputaţii „rebeli” din PPDD au fost EXCLUŞI din partid în miez de noapte

Daniel Fenechiu susţine că decizia excluderii a fost luată în timpul nopţii de marţi spre miercuri. „Noaptea trecută a fost ‘noaptea minţii’ în PPDD. Obscurul Birou Național de Coordonare al partidului, întrunit la miez de noapte- ca huhurezii, a decis sa mai dea o lovitura de gratie partidului, excluzând din partid majoritatea deputatilor care au înțeles ca PPDD-ul n-a fost niciodata altceva decât SRL-ul lor. Daniel Oajdea, Tudor Ciuhodaru, Stefan Dalca, Gabriela Anghel si Mihai Deaconu au plătit cu calitatea de membru, faptul ca si-au permis sa aibă coloana vertebrală„, scrie Fenechiu.

Acesta o acuză pentru decizie pe preşedinta partidului, Simona Man. „In definitiv, nimic nou. Important este ca nepoata Maresalului si gasca ei de abonați la sinecurile furnizate de Ponta sa rămână la ciolan. Chiar daca ramân singuri in partid. Sa aibă stampila si sa poate vorbi de amintirile transformate in cosmar. Din pacate pentru ei, nu va fi așa. Sfârșitul lor e mult mai aproape decât își imaginează”, concluzionează Daniel Fenechiu.

CITEŞTE ŞI Parlamentarii PP-DD au DENUNŢAT acordul încheiat cu PSD

Excluderea a fost confirmată de către deputatul Liviu Neagu. „Au fost excluşi şi executaţi„, a spus secretarul general al PPDD.

Deputatul PP-DD Tudor Ciuhodaru a anunţat că decizia va fi contestată la Comisia Naţională de Etică.

‘Devine o practică în partidele care pierd alegerile, cei care ar trebui să plece îi exclud pe ceilalţi. Mai mulţi parlamentari au fost excluşi în cursul nopţii, fără niciun fel de dezbatere, fără niciun fel de discuţie. Grupul parlamentar (PP-DD) rămâne acelaşi. Avem o nouă conducere. Este domnul Daniel Fenechiu, un nou vice-lider – sunt eu, şi un nou secretar, domnul Burlacu, şi rămâne în continuare valabilă decizia de a denunţa protocolul cu PSD’, a afirmat Ciuhodaru la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Grupul parlamentar PP-DD funcţionează de mai mult timp independent de deciziile partidului.

‘Am cerut ca actuala conducere să facă un pas în spate, să-şi dea demisia şi să-şi asume responsabilitatea pentru eşecul pe direcţie politică. Solicităm totodată convocarea unui congres pentru alegerea unei alte structuri în PP-DD. Nu vor să facă acest lucru, le doresc succes’, a mai precizat Ciuhodaru.

Deputaţii şi senatorii PP-DD au denunţat acordul stabilit de conducerea partidului cu PSD şi afirmă că singurul acord pe care îl vor respecta este cel cu oamenii care i-au trimis în Parlament în 2012, a spus, marţi, Tudor Ciuhodaru pentru Agerpres.

Liviu Neagu, secretar general PP-DD, îi contrazice pe parlamentarii partidului: Acordul cu PSD este funcţional

La rândul său, Liliana Mincă, secretar al grupului PP-DD, a precizat că deputaţii acestei formaţiuni „nu se vor mai lăsa manipulaţi de conducerea partidului”. „Vom vota acele proiecte de lege care sunt cu destinaţie specială – pentru cetăţeni şi nu ne vom mai lăsa manipulaţi ca până acum de actuala conducere a partidului”, a adăugat Mincă.

Premierul Victor Ponta a precizat că va avea discuţii cu cei cinci parlamentari PP-DD care au votat pentru susţinerea coaliţiei de guvernare.

„PP-DD nu a făcut niciodată parte din coaliţia de guvernare, a fost un acord cu parlamentarii PPDD, valabil până la alegerile prezidenţiale. Acum, ştiu că a fost acolo (n.r.- în şedinţa PPDD) un vot 7 la 5. Unii vor cu PNL-ul – cei şapte vor cu PNL, cei cinci cu noi. Ţine de bucătăria lor internă”, a declarat Ponta.

Întrebat dacă intenţionează să discute cu PPDD pentru susţinerea guvernului în Parlament, premierul a precizat că va purta discuţii cu cei cinci. „Cu cei cinci, că cei şapte vor o colaborare cu PNL-ul şi, până la urmă, e dreptul lor suveran. Cu cei cinci, sigur că vreau să vorbesc”, a arătat Victor Ponta.