Deputaţii se reunesc în plen vineri pentru a decide în legătură cu cazul Gheorghe Coman

Deputaţii urmează să se întrunească vineri în şedinţă de plen pentru a dezbate şi vota cererea de încuviinţare a arestării preventive în cazul deputatului PC Gheorghe Coman.

RomaniaTV.net
26 dec. 2013, 13:08
Deputaţii se reunesc în plen vineri pentru a decide în legătură cu cazul Gheorghe Coman

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a avizat favorabil această cerere, dar decizia finală privind solicitarea Ministerului Justiţiei în privinţa încuviinţării arestării o va lua plenul.

În cazul în care vineri nu va fi cvorum pentru ca şedinţa să se poată desfăşura, adică să fie prezenţi jumătate plus unu din numărul total de deputaţi, preşedintele de şedinţă va stabili o altă dată pentru reluarea plenului pe această temă.

Camera Deputaţilor a fost sesizată oficial săptămâna trecută de ministrul Justiţiei cu cererea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie prin care se solicită încuviinţarea arestării preventive a lui Gheorghe Coman.

CITEŞTE ŞI: STENOGRAME. Cum negocia deputatul Coman şpaga: Porc şi Jivă (Chivas) de 12 ani pentru partidul lui Voiculescu

El este acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.

 

PNL va vota pentru ridicarea imunităţii şi încuviinţarea arestării

Liberalii vor avea vineri o prezenţă bună la şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor ţinând cont de actualele circumstanţe şi vor vota în favoarea ridicării imunităţii parlamentare şi a cererii de încuviinţare a arestării deputatului Gheorghe Coman, a declarat liderul grupului parlamentar PNL, George Scutaru, citat de Agerpres.

„Parlamentarii liberali vor vota în favoarea ridicării imunităţii parlamentare şi cererii de încuviinţare a arestării, prezenţa noastră va fi o prezenţă bună ţinând cont că suntem în perioada sărbătorilor de iarnă. Sper ca şi celelalte grupuri parlamentare, indiferent că sunt de la putere sau sunt în opoziţie, să asigure o prezenţă corespunzătoare pentru a nu mai fi nevoie de o nouă şedinţă a Camerei Deputaţilor pe acest subiect”, a punctat Scutaru.

Deputatul PNL a completat că şi-ar fi dorit ca Gheorghe Coman să-şi fi dat demisia. „Până acum, domnul deputat Coman trebuia să-şi dea demisia pentru a proba în instanţă eventuala sa nevinovăţie, aşa cum a afirmat în faţa comisiei parlamentare”, a spus George Scutaru.

Procurorii Serviciul teritorial Ploieşti din cadrul DNA au început pe 19 decembrie urmărirea penală faţă de deputatul Gheorghe Coman, preşedinte al organizaţiei judeţene Buzău a PC, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de folosire a influenţei de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-o formaţiune politică, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Acesta este acuzat că a condiţionat menţinerea în funcţie a directorului adjunct al DSV Buzău, Ciprian Botezatu, în schimbul sumei de 3.140 de lei.