Deputatul Dumitru Focşa, dat afară din AUR, anunţă în plenul Parlamentului înscrierea într-un nou partid

Deputatul Dumitru Focșa, exclus din AUR după scandalul conjugal în care a fost implicat, a declarat luni, în plenul Camerei Deputaților, că se afiliează unui partid nou apărut pe scena politică.

06 mart. 2023, 18:08
Deputatul Dumitru Focşa, dat afară din AUR, anunţă în plenul Parlamentului înscrierea într-un nou partid

Dumitru Focșa va ocupa funcţia de Secretar General al Uniunii Naţiunii Române (UNR) și va promova, va iniţia şi susţine iniţiativele legislative ale formaţiunii politice în Parlament.

„Informez colegii că începând cu data de 1 martie sunt afiliat unui partid nou de pe scena politică, Uniunea Națiunii Române”, a declarat Focșa, luni, în plenul Parlamentului.

Avocatul Sorin Sabău din municipiul Reghin anunţat pe 5 mai 2021 înscrierea în registrul partidelor politice a partidului UNR, cu orientare de centru-dreapta şi o doctrină naţionalistă moderată patriotică.

„Este un partid de întindere naţională, cu o organizare total nouă, este original, un partid de centru-dreapta, cu o doctrină naţionalistă moderată patriotică, un patriotism în context european, fiindcă aşa se numeşte Uniunea Naţiunii Române (UNR) în ideea că va fi Uniunea Naţiunilor Europene”, a declarat, pentru Agerpres, co-fondatorul UNR, Sorin Sabău.

Citeşte şi: Marius Budăi, atac la inițiatorii moțiunii împotriva sa: „Un simulacru de moţiune scrisă de oameni care, atunci când au guvernat, au adus doar sărăcie, foamete şi au închis oamenii în case”

Potrivit acestuia, UNR doreşte ca patriotismul pe care îl promovează să se manifeste în sensul dezvoltării economico-sociale a ţării şi eliminarea diferenţelor economice dintre Estul şi Vestul Europei, în perspectiva unei structuri statale unitare europene.

„În acest partid vorbim şi despre economia naţională şi dezvoltarea estului în contextul UE şi eliminarea diferenţelor între Est şi Vest, pentru ca schimburile culturale dintre Est şi Vest să se manifeste normal, ca un stat european. În doctrină am prevăzut o modificare a Constituţiei în viitor, în aşa fel încât să nu mai avem republica parlamentară, ci să devenim un stat european, preşedintele statului să devină un guvernator al statului, cu altă denumire, iar statele membre ale Europei să aibă propriul preşedinte. Văzând că e o mare dezvoltare în zona China, India, Europa trebuie să se unească într-un stat sau o uniune de state, în care să predomine o economie concurenţială, dar să funcţioneze în Est la fel ca în Vest”, a arătat Sorin Sabău.

Citeşte şi: George și Ilinca Simion au plecat în prima vacanță, după ce au devenit soț și soție. Țara unde a ales liderul AUR să își răsfețe soția