Deputatul independent Viorel Blăjuţ va vota moţiunea PNL, după declaraţia lui Ioan Rus

Deputatul independent de Iaşi Viorel Blăjuţ susţine că va vota, vineri, moţiunea de cenzură a PNL, precizând că nu intenţiona să se prezinte în Parlament, dar că l-au înfuriat declaraţiile lui Ioan Rus.

11 iun. 2015, 20:21
Deputatul independent Viorel Blăjuţ va vota moţiunea PNL, după declaraţia lui Ioan Rus

Viorel Blăjuţ a declarat, joi seară, că nu avea intenţia să se prezinte la votul moţiunii de cenzură, dar se va duce şi va vota pentru căderea Guvernului Ponta, întrucât l-au înfuriat afirmaţiile lui Ioan Rus la adresa copiilor şi a soţiilor celor plecaţi la muncă în străinătate, scrie Mediafax.

Citeşte şi: Gorghiu: Dacă Guvernul nu pică, mă aştept la o mineriadă parlamentară pentru modificarea legislaţiei penale

„Păi cum să vii tu să spui aşa ceva? Eu am soră plecată în străinătate. Mă duc mâine (vineri – n.r.) în Parlament, dar nu doar că votez moţiunea, ci voi fi vehement. Nu aveam de gând să particip la vot, dar m-au înfuriat afirmaţiile lui Ioan Rus. Mi-am luat special bilet la avion ca să ajung la Parlament. M-a scos din sărite gestul lui Rus. Mă duc acolo, îi cer să plece cu totul din politică”, a spus deputatul Viorel Blăjuţ.

Deputatul ieşean a afirmat că pregăteşte şi o pancartă pe care să o afişeze în timpul dezbaterilor la moţiunea de cenzură.

„Îi consider şi pe liberali vinovaţi că au adus PSD la putere. Şi ei trebuie să dea explicaţii pentru ceea ce a fost USL. Dar ceea ce a făcut Rus le întrece pe toate. Mă duc în Parlament, gata, nu pot să stau deoparte”, a adăugat deputatul independent Viorel Blăjuţ.

PNL a depus, săptămâna trecută, la Parlament, moţiunea de cenzură la adresa Guvernului Ponta, care este semnată de 183 de parlamentari, dintre care 12 de la PSRO şi doi de la grupul-democrat, restul fiind deputaţi şi senatori PNL. Moţiunea este intitulată „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozincă!”.

Citeşte şi: Victor Ponta, la Guvern: Moţiunea de cenzură NU VA TRECE. Să ne vedem de treabă

În moţiunea de cenzură se arată că Ponta ar fi vrut să ajungă preşedintele României „prin sabotarea deliberată a românilor din Diaspora” şi că „este timpul să recunoască şi să părăsească puterea”.

Dezbaterea moţiunii de cenzură va începe vineri la ora 10.00.