Deputatul Petru Movilă cere înfiinţarea Poliţiei Animalelor

Deputatul PDL Petru Movilă cere Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să se înfiinţeze Poliţia animalelor.

RomaniaTV.net
08 sept. 2013, 13:51
Deputatul Petru Movilă cere înfiinţarea Poliţiei Animalelor

”Poliţia animalelor s-ar putea înfiinţa foarte rapid prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă. În baza legilor actuale se poate rezolva în totalitate problema câinilor comunitari în interval de 6 -12 luni’‘, a spus, duminică, într-o conferinţă de presă, parlamentarul ieşean.

Potrivit Agerpres, scesta a explicat că o instituţie precum Poliţia animalelor trebuie să supravegheze nu doar câinii comunitari, dar şi alte animale rămase fără stăpân. În opinia acestuia, Poliţia animalelor ar trebui să protejeze oamenii de patrupedele agresive care ar putea să devină primejdioase.

Parlamentarul a mai iniţiat în 2009 un proiect legislativ privind înfiinţarea Poliţiei animalelor, care însă a fost respins de plenul Parlamentului.

Peste 300 de persoane participă duminică, în Parcul Izvor din Bucureşti, la un protest referitor la problema câinilor vagabonzi, cerând ridicarea acestora de pe străzile Capitalei, pentru siguranţa locuitorilor. Mamei lui Ionuţ i s-a făcut rău la miting şi i-a cerut soţului să plece acasă.

DEZBATERE şi SONDAJ RTV.NET: Care este soluţia pentru rezolvarea problemei maidanezilor din Bucureşti?

Sâmbătă, câteva zeci de persoane s-a adunat la Universitate, în faţa Teatrului Naţional, pentru a protesta împotriva eutanasierii câinilor comunitari, susţinând că aceasta nu este o soluţie şi pronunţându-se în favoarea sterilizării.

Manifestaţia de la Universitate a venit după ce propunerea primarului general Sorin Oprescu de organizare a unui referendum local prin care cetăţenii să se pronunţe în favoarea sau împotriva eutanasierii câinilor comunitari a fost aprbată în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, scrutinul urmând să aibă loc pe 6 octombrie.

Edilul a făcut această propunere după ce Ionuţ Anghel, în vârstă de patru ani, a murit în 2 septembrie, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Decesul a fost cauzat de hemoragia externă, pe corpul copilului fiind găsite sute de plăgi, potrivit medicului care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

Procurorii Parchetului instanţei supreme fac cercetări în acest caz, fiind făcute şi verificări privind respectarea legislaţiei legate de gestionarea câinilor fără stăpân.

Citeşte şi: Oprescu, despre EUTANASIEREA CÂINILOR: Aşteptăm ca Parlamentul să ia o decizie imediată

Primăria Capitalei a arătat anterior, vineri, că la Comisia pentru Aprobarea Adunărilor Publice din cadrul municipalităţii au fost depuse două cereri privind „adunări publice care au ca obiect câinii comunitari”.

Una dintre cereri, depusă de Nadine Apostolescu în 4 septembrie, a fost aprobată în cadrul comisiei pentru duminică 8 septembrie, între orele 11.00 şi 14.00, vizavi de Palatul Parlamentului, în alveola de la Parcul Izvor.

Citeşte şi: Brigitte Bardot sare din nou în apărarea maidanezilor români. Vezi ce i-a transmis lui Băsescu

Cealaltă cerere de protest, depusă de Victor Laurenţiu Stancu, a fost aprobată pentru luni 9 septembrie, între orele 18.00 şi 19.45, tot vizavi de Palatul Parlamentului, în alveola de la Parcul Izvor.


loading...
Partenerii noștri