Descinderi în forţă la suspecţi de proxenetism prin metoda „loverboy”

Un număr de 12 persoane au fost duse la audieri în urma percheziţiilor făcute de poliţiştii din Prahova în şapte localităţi din judeţ, inclusiv în municipiul Ploieşti, în dosarul în care mai multe persoane sunt suspectate de proxenetism prin metoda "loverboy".

RomaniaTV.net
28 mai 2019, 14:57
Descinderi în forţă la suspecţi de proxenetism prin metoda „loverboy”

Potrivit Poliţiei Române, poliţiştii din Prahova au făcut, marţi dimineaţă, 7 percheziţii la persoane bănuite de proxenetism, două având loc în Ploieşti, una în localitatea Şoimari, una în Bălţeşti şi alte 3 în comuna Podenii Noi.

„De la locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat, în vederea cercetărilor, bunuri ce ar putea proveni din activitatea infracţională (lei şi euro în valoare de aproximativ 20.000 de lei, telefoane mobile şi înscrisuri). De asemenea, au fost indisponibilizate două autoturisme”, arată sursa citată.

De asemenea, 12 persoane au fost duse la sediul poliţiei, pentru audieri.

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu anul 2018, persoanele bănuite ar fi comis acte de proxenetism, atât pe teritoriul României, cât şi în afara ţării, prin metoda „loverboy”.

Aceştia ar fi avut, iniţial, relaţii de prietenie/concubinaj cu femei, pe care, ulterior, le-ar fi determinat să se prostitueze, îndeosebi în cluburi din afara ţării.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este de aproximativ 100.000 de euro.

Percheziţiile s-au desfăşurat cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. La activităţi au participat şi jandarmi.