Descoperă ciupercile care îţi atacă organismul şi cum se tratează

Bolile parazitare datorită ciupercilor sunt foarte supărătoare şi multe chiar jenante. Iată cum puteţi scăpa sau să vă apăraţi de ciupercile picioarelor, vaginale sau rudele lor enervante.

02 oct. 2014, 06:10
Descoperă ciupercile care îţi atacă organismul şi cum se tratează

Ciuperca piciorului. Cum apare?
 
Ciuperca piciorului apartine celor mai des intalnite boli infectioase. Doua treimi din cei afectati ignora insa mancarimile si descuamarile dintre degetele de la picioare. Ciuperca este contagioasa, atat pentru altii cat si pentru noi insine, si se poate extinde chiar si zona inghinala sau la maini. Focare de infectie sunt, de exemplu, baile publice, jacuzzi sau covoarele din hoteluri. Deseori, ciuperca este mostenita in familie sau cel putin se mosteneste tendinta de-a face sau lua o astfel de ciuperca. Se dezvolta mai ales in cazul in care spatiul dintre degetele picioarelor este ingust, cand picioarele sunt reci si prost irigate cu sange.

Citeşte şi Dieta împotriva candidozei
 
Cu ce se trateaza?
 
Pana la vindecarea completa a pielii, pentru cel putin doua saptamani, trebuie tratata zilnic cu creme antifungige, precum cele care contin substanta terbinafina sau bifonazol. Nu a fost demonstrat stiintific ca fiind de mare ajutor remediile casnice precum ustoroiul, otetul sau extractul din arbore de ceai in cazul bolilor fungige la picior. Otetul ar putea chiar irita pielea si sa o faca mai sensibila pentru imbolnavire, iar extractul din arbore de ceai ar putea declansa alergii.

Continuarea pe Lyla.ro.