Descoperă o bijuterie turistică din România! Puțină lume a auzit de ea, însă peisajul este de basm

Dacă vrei să te bucuri de o vacanță de vis în România, care să îți aducă liniște și relaxare, ei bine există satul perfect care să îți satisfacă dorințele.

17 mai 2023, 12:09
Descoperă o bijuterie turistică din România! Puțină lume a auzit de ea, însă peisajul este de basm

Un sat din România găzduiește un număr mare de turiști datorită transformării sale remarcabile. Peisajul natural al zonei pare desprins dintr-un basm, lucru care îi atrage pe românii care sunt în căutare de liniște și pace, departe de agitația urbană.

Citește și: Când va fi redeschisă turiștilor Transalpina, cea mai înaltă șosea din România

Râul Sadului, un sat pitoresc de munte, situat în Mărginimea Sibiului, pare a fi un paradis natural, unde oamenii se pot bucura de liniște și de peisaje absolut superbe. Prin multiple reamenajări, zona a devenit o stațiune de vis. Românii care doresc să viziteze acest loc de vis se pot caza în căsuțe de lemn rustice, destul de rar întâlnite în țara noastră. Cu sprijin financiar din programul PNRR, acest mic sat transilvănean a intrat pe harta turistică a României. O asociație de voluntari a realizat acest lucru. Aceștia au pornit de la ideea că își propun să ofere turiștilor experiențe memorabile și, de asemenea, să asigure o sursă suplimentară de venit pentru sat.

Satul din România care a surprins prin frumusețe

Râul Sadului, parcă ascuns cu grijă de „ochii lumii” între Munții Lotrului și Cindrel, poate să ofere o oază de liniște pentru vizitatori. Pe parcursul timpului, turiștii dornici să experimenteze viața rurală au început să descopere acest secret al Transilvaniei. Colibele păstorești au fost salvate datorită eforturilor voluntarilor. Această zonă este deja cunoscută pentru păstorit, fiind perfectă pentru această activitate, din moment ce se află la 800 de m altitudine.

„Aşa cum puteţi vedea ele sunt realizate din materiale locale. În principiu se foloseşte piatra de rău pentru fundaţii”, a declarat Diana, arhitect, pentru Observator.

Inițiatorii proiectului „Cultivarea Frumosului în Țara Colibelor” își propun să stimuleze comunitatea locală să utilizeze într-o măsură mai mare resursele disponibile în zonă.

„În primul rând să reaprecieze, ce alte generaţii apreciau. Să aprecieze ceea ce au acum şi să înveţe să prindă de la noi anumite moduri prin care să folosească aceste resurse cât mai sustenabil şi cât mai tradus în lumea reală”, a continuat Cristian Cismaru, coordonator de proiect.

Primarul comunei a oferit tinerilor un sfat important, respectiv să aprecieze toate resursele oferite de zonă și să le valorifice în modul potrivit pentru a-și asigura traiul pe termen foarte lung.

„Încercăm să facem ca tineretul din comună să conștientizeze faptul că ce avem noi acasă, poate fi valorificat altfel şi din asta ar putea să-şi câştige existenţa aici”, a declarat Daniel Minea, notează stiridecluj.ro

Citește și: Drumul din România pe care puțini turiști îl știu. Este mai frumos decât Transfăgărășan sau Transalpina