Descoperire-șoc în cazul campioanei Andreea Rabciuc, dispărută în Italia din 2022. Un cadavru a fost găsit lângă o fabrică părăsită

Anchetatorii italieni au făcut o descoperire macabră în apropierea unei fabrici părăsite. Un schetel uman a fost găsit sâmbătă după-amiază într-o fermă din zona Castelplanio, iar primul gând a fost că are legătură cu dispariția campioanei românce Andreea Rabciuc, ce nu mai este de găsit din 2022.

22 ian. 2024, 10:02
Descoperire-șoc în cazul campioanei Andreea Rabciuc, dispărută în Italia din 2022. Un cadavru a fost găsit lângă o fabrică părăsită
Descoperire-șoc în cazul campioanei Andreea Rabciuc, dispărută în Italia din 2022. Un cadavru a fost găsit lângă o fabrică părăsită

Un schelet a fost găsit sâmbătă după-amiază într-o fermă părăsită din zona Castelplanio, în provincia Ancona, Italia. Anchetatorii bănuiesc că ar putea fi al Andreei Rabciuc, campioana de tir dispărută în martie 2022. Testele ADN vor stabili dacă este, într-adevăr, trupul neînsuflețit al româncei.

Citește și: Ea este tânăra româncă dispărută în Italia. Mesajul sfâșietor al mamei îndurerate. De un an de zile nu-și găsește fiica

Descoperire-șoc în cazul campioanei românce Andreea Rabciuc

Scheletul în cauză a fost găsit la aproximativ un kilometru de zona unde fusese semnalată dispariția Andreei Rabciuc în 12 martie 2022, în fermă, la parter, lângă geamuri sparte. Surse din anchetă au spus că alături de cadavru au fost găsite o jachetă și pantofi care ar putea să fi fost ale tinerei de 27 de ani, scrie Sky TG24. La fața locului au mers polițiști, procurorul-șef din Ancona, Irene Bilotta și avocatul Giuliani, apărătorul singurului suspect, Simone Gresti, iubitul Andreei. Magistratul va solicita teste ADN și alte analize medico-legale pentru a stabili identitatea scheletului și cauzele decesului.

O alertă similară a fost declanșată la începutul lunii iulie a anului trecut, când un alt schelet, aparent al unei femei în vârstă de 30 de ani, a fost găsit în cartierul Pigneto din Roma. Și atunci s-a crezut că trupul aparține Andreei, însă mama ei și rezultatele ADN au infirmat ipoteza.

Ferma unde a fost găsi al doilea cadavru mai fusese verificată de polițiști la câteva zile după dispariția fetei, însă nu se știe dacă atunci căutările s-au desfășurat și în zona unde a fost găsit acum scheletul. Polițiștii s-au întors la fermă după ce proprietarii, doi frați, au observat un geam spart la parter. Proprietarii le-au spus polițiștilor că ei nu au mai intrat în acea parte a imobilului de doi ani și că acolo au făcut doar lucrări de întreținere a fațadei și activități în grădină.

Andreea Rabciuc, care a fost multiplă campioană națională la tir sportiv și care a făcut parte din lotul României de seniori, a dispărut în dimineața de 12 martie 2022 din Jesi, Ancona, după ce s-a certat cu iubitul ei, la finalul unei petreceri la care participaseră și câțiva prieteni. Petrecerea a fost organizată într-o cabană dintr-o zonă rurală. Simone Gresti, iubitul ei, a recunoscut în fața anchetatorilor că s-a certat cu Andreea, iar aceasta ar fi plecat la ora 07:00 dimineața să se plimbe. A spus, însă, că nu are nicio legătură cu dispariția ei și că era prima dată când Andreea pleca fără să anunțe ceva.

Anchetatorii au fost alarmați și de un mesaj pe care Andreea i l-a trimis tatălui ei, care locuiește în Spania, în noaptea dispariției, la ora 04:20, cu câteva ore înainte să dispară. Tânăra i-a spus părintelui său „Am avut probleme”, mesajul fiind văzut de bărbat dimineața, când fiica lui deja dispăruse fără urmă.

Citește și: O tânără româncă de 18 ani a fost dată dispărută în Italia. Mama: „Vă rog, ajutați-ne să o găsim!”