Descoperire ULUITOARE în vamă. Unde şi-a ascuns un tată fiul pentru a-l scoate din ţară

Un băiat în vârstă de trei ani a fost descoperit de poliţiştii de frontieră arădeni, sub bancheta unui microbuz, unde fusese ascuns de tatăl său, care încerca astfel să îl treacă ilegal frontiera româno-maghiară.

RomaniaTV.net
05 mai 2014, 16:03
Descoperire ULUITOARE în vamă. Unde şi-a ascuns un tată fiul pentru a-l scoate din ţară

„Microbuzul în cauză, înmatriculat în Germania, în care se aflau ca pasageri 12 persoane, cetăţeni români, cu vârste cuprinse între 5 ani şi 57 ani, toţi din judeţul Giurgiu, s-a prezentat la Punctul de Trecere al Frontierei Nădlac pe sensul de ieşire din ţară, la volanul acestuia aflându-se cetăţeanul român Cornel D., în vârstă de 27 ani”, a declarat, luni, comisar şef Daniel Iancu, purtător de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascuns între banchetă şi scaunul şoferului, acoperit cu diferite obiecte vestimentare, un băiat în vârstă de trei ani.

Citeşte şi Cinci migranţi sirieni descoperiţi la graniţă de două ori în două zile. Cum au încercat să se camufleze

Toţi cei aflaţi în microbuz au fost conduşi la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac pentru declaraţii şi clarificarea situaţiei. În urma verificărilor a rezultat că tatăl băiatului, Alin D., în vârstă de 19 ani, se afla ca pasager în microbuz. Acesta s-a justificat spunând că nu a avut timp să obţină documentele de călătorie legale necesare minorului pentru a călători în Germania, acolo unde se află mama acestuia şi unde, de altfel, minorul s-a născut.

„Persoanelor implicate în această cauză li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de participaţie improprie la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale care se impun”, a conchis purtătorul de cuvânt al STPF Arad.

Citeşte şi Descoperirea din BAGAJUL unui BĂRBAT. Vezi cu ce a vrut să treacă GRANIŢA FOTO