Desertul copilăriei, reţeta pas cu pas de la bunica Gherghina, senzaţia Tik-Tok-ului VIDEO

Bunica Gherghina îți explică pas cu pas cum prepari cel mai bun colarez, desertul copilăriei noastre.

29 aug. 2022, 22:46
Desertul copilăriei, reţeta pas cu pas de la bunica Gherghina, senzaţia Tik-Tok-ului VIDEO
Reţeta de biscuiţi a bunicii Gherghina a cucerit TikTok-ul

Bunica Gherghina a cucerit reţelele de socializare cu vorba blândă şi reţetele delicioase. Colarezul a fost desertul mai multor generații și unii dintre noi suntem norocoși dacă am avut ocazia să creștem cu el. În copilărie, mama sau bunica obișnuiau să ni-l pregătească ori de câte ori aveam poftă de ceva dulce. De data aceasta, bunica Gherghina ne readuce aminte de el și ne pune la dispoziție rețeta. Cu siguranță și tu poftești la dulcele copilăriei, pe care ți-l poți prepara de unul singur. Urmează toți pașii pentru a nu da greș.

Reţeta de biscuiţi a bunicii Gherghina a cucerit TikTok-ul. Uite cât de simplu se prepară VIDEO

https://www.tiktok.com/@bunica.gherghina/video/7135446188500978950?is_from_webapp=v1&item_id=7135446188500978950

Bunica Gherghina postează aproape zilnic câte o rețetă. Majoritatea dintre ele sunt rețete tradiționale, pe care mulți dintre noi le-am uitat. Fie că vorbim despre plăcinte cu fructe, prăjituri de post, gogoși sau alte delicatese, nu putem nega faptul că îți lasă gura apă. De data aceasta, bunica Gherghina a venit în atenția internauților cu o rețetă de colarez. Iată cât de simplu este de preparat.

Citeşte şi Tartă de piersici, desertul aromat de vară pe care e musai să-l încerci. Reţeta pas cu pas

Cea mai bună rețetă de colarez, direct de la bunica Gherghina

Pentru a prepara deliciosul desert, ai nevoie doar de următoarele ingrediente:

1 litru de lapte
8 linguri de făină
jumătate de linguriță de sare
5 linguri de zahăr

Mod de preparare:

Jumătate de litru de lapte se pune într-un vas, peste care se adaugă cele 8 linguri de făină și sarea. Se amestecă toate ingredientele.

Cealaltă jumătate de litru de lapte o punem într-o oală, pe care o punem la fiert pe aragaz. Când începe să se încălzească, se toarnă compoziția de lapte și făină și se amestecă încontinuu. Se adaugă și cele cinci linguri de zahăr și se lasă pe foc până se îngroașă, însă până atunci continuă să amesteci.

Un sfat important pe care bunica l-a menționat are legătură cu zahărul. Mai exact, să nu îl pui în laptele care fierbe, încât se va lipi de oală. Se servește simplu, după ce a fost lăsat la răcit.

Rețeta simplă de cremă de zahăr ars a bunicii Gherghina de pe TikTok. Ai nevoie de doar 4 ingrediente

Dacă vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un desert delicios, dar și foarte rapid, atunci trebuie să ții cont de sfaturile pe care bunica Gherghina le dă pe TikTok, acolo unde face senzație și e urmărită de mii de utilizatori.

Bătrânica și-a prezetat rețeta de cremă de zahăr ars pe care a făcut-o în doar câteva minute și doar din patru ingrediente pe care cu siguranță le ai în casă. Iată cum se face!

Ingrediente:

  • zahăr
    8 ouă
    1 litru de lapte
    esență de vanilie

Mod de preparare pentru rețeta de cremă de zahăr ars a bunicii Gherghina de pe TikTok

Mai înainte de toate vom pune într-un bol cele opt ouă peste care vom turna ulterior și 8 linguri de zahăr. Vom adăuga imediat și estența de vanilie, iar ulterior vom începe să batem ouăle cu zahărul și estența de vanilie până când se crează o compoziție. După ce ați terminat de amestecat ouăle cu zahărul și estența urmează să se pună și laptele rece.

Într-o cratiță vom pune 8 linguri de zahăr pe care îl vom carameliza la foc mic, după care vom da întreaga compoziție de zahăr ars pe fundul cratiței și îl vom lăsa puțin la răcit ca să se întărească.

După ce ne dăm seama că zahărul caramelizat s-a răcit și nu mai cade din oală, atunci vom pune compozția din lapte, ouă și zahăr peste caramel și vom da cratița la cuptor, la 180 de grade, până când crema de zahăr ars începe să se coacă. Se servește caldă, dar e de asemenea foarte bună și rece.