Desertul perfect! Rețeta de prăjitură din trei ingrediente care are puține calorii! Iată secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Cine oare nu a visat la un desert sărac în calorii care se face în câțiva pași ușori? Acum totul a devenit realitate și puteți prepara ceva dulce doar din trei ingrediente.

31 ian. 2022, 17:19
Desertul perfect! Rețeta de prăjitură din trei ingrediente care are puține calorii!  Iată secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Rețeta de prăjitură din trei ingrediente care are puține calorii! O felie are nu mai mult de 120 Kcal pe felie, iar efortul depus este minim. Gustul este unul delicios având în vedere că unul dintre ingrediente este banana.

Rețeta de prăjitură din trei ingrediente care are puține calorii! Iată secretul pe care trebuie să îl știe orice gospodină!

Preparatul este fără făină, lapte sau conservanți. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

-4 banane,

-3 ouă mari,

-40 de grame de amidon de porumb.

Citește și: Inovația culinară care a uimit internetul. Cum să prepari creveții, în două mișcări. Gustul este delicios, iar rețeta a devenit virală pe rețelele de socializare!
Bananele curățate și pasează și se pun, pentru 5 minute, în cuptorul cu microunde ca să extrageți sucul din banane. Când timpul a trecut, pulpa de banane se pune într-o strecurătoare și se amestecă ușor, ca să se scurgă zeama. Zeama scursă din banane se pune pe foc mic până când volumul său se reduce la jumătate, obținând, astfel, un sirop de banane care va face ca aroma desertului să fie super intensă.

Pulpa de banane se pune într-un mixer pentru a o catifela, apoi o amestecăm cu siropul care trebuie să fie răcit. Cernem amidonul de porumb și îl amestecăm cu crema de banane, amestecăm până obținem o compoziție omogenă și catifelată. Luați o matriță pe care o tapetați cu hârtie pergament și turnați aluatul în ea. Prăjitura se coace într-un cuptor fierbinte, la 170 grade,  timp de aproximativ 45 de minute. Acest desert este o alegere perfectă pentru ce care țin la siluetă și nu numai. Toată familia va fi cucerită de gustul intens de banane.

Consistența acestui tort este destul de compactă, lucru care ne permite să îl tăiem pe jumătate și să-l umplem cu cremă, gem de fructe de pădure și să o decorăm cu zahăr pudră. Va obține astfel un alt aspect și un alt gust. Poftă bună!

Citește și: Rețeta minune de ciorbă de varză pentru detoxifierea organismului. Leacul simplu și ieftin din bucătăria românească