Destinaţiile turistice în care e (aproape) imposibil să ajungi

În timp ce aproape toate popoarele lumii fac eforturi colosale pentru a se promova din punct de vedere turistic, există state care, pur şi simplu, fac tot posibilul să nu fie vizitate. Iată despre ce ţări este vorba.

RomaniaTV.net
08 mai 2015, 08:48
Destinaţiile turistice în care e (aproape) imposibil să ajungi

Turkmenistan – ţara de origine turcică din Asia Centrală nu este deloc prietenoasă cu turiştii. Poţi ajunge aici numai dacă primeşti o invitaţie oficială ori dacă plăteşti în avans un ghid turistic care îţi va pregăti un traseu al obiectivelor turistice şi care nu te va lăsa singură nicio clipă. Acestea două situaţii sunt singurele care îţi oferă o şansă la viza turistică.

Republica Nauru – în cazul în care visezi să vizitezi ţara insulară din Pacific, trebuie să ştii că ai de rezolvat o misiune imposibilă. Nauru este cea mai mică ţară din lume şi nu are o capitală desemnată oficial. De asemenea, cea mai apropiată aşezare umană este Insula Banaba, Republica Kiribati, care se află la 300 de kilometri distanţă.

Citeşte şi Destinaţii de VACANŢĂ pentru 2015. Vezi aici CELE MAI FRUMOASE LOCURI pentru concediu

Dacă îţi doreşti să obţii o vizită turistică pentru Nauru, trebuie să o obţii de la ambasada acestei ţări, iar în lume există doar 10 ambasade ale acestei republici.

Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud – teritoriul britanic situat în Atlanticul de Sud nu este populat decât de cercetătorii de la baza de cercetare antarctică britanică şi de un ofiţer al guvernului britanic.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.