Detalii – bombă despre asasinatul din Arad! Cine ar fi, de fapt, autorul crimei

Apar informații - bombă în ancheta de la Arad! După 2 zile de la tragedie, anchetatorii au deja un cerc de suspecti.

31 mai 2021, 11:54
Detalii – bombă despre asasinatul din Arad! Cine ar fi, de fapt, autorul crimei
O maşină a explodat în Arad

Surse judiciare spun că atacatorul nu este român, ar fi din Republica Moldova, iar pentru a comite crima din Arad ar fi fost plătit cu câteva mii de euro.

Sunt măsuri sporite luate și la Aeroportul din Arad. Nimeni nu intră și nu iese fără să fie controlat. Nu se știe exact pe unde ar fi putut pleca suspectul sau suspecții din acest caz. Cert e că prefectul de Arad a ieșit și a spus că sunt măsuri sporite și rămâne de văzut ce vor face anchetatorii.

Liviu Chesnoiu psiholog criminalist: „Am avut cazuri mai grele în cariera mea. Dacă stăm să ne gândim care ar fi profilul psihologic al criminalului … autorul moral este cel care a comandat această crimă. În 2021 poți să comanzi tot ce vrei. Omul acesta e profesionist. Vom vedea ce vor spune anchetatorii. Revenind la ce a făcut mass-media. Ați pus o presiune pe anchetatori. Nu există crima perfectă. Poliția e la datorie. Astfel de cazuri se întâmplă”.

Cum s-a întâmplat asasinatul din Arad

O maşină a explodat în Arad, cartierul Vlaicu, sâmbătă dimineață. Bărbatul care a decedat după ce i-a explodat mașina în parcarea unui supermarket este cunoscutul om de afaceri Ioan Crișan.

O femeie a mărturisit că a văzut un bărbat care ar fi umblat la mașina afaceristului, înainte ca acesta să se urce în ea, spunând că acesta ar fi pus o bombă. Mai mulți martori au spus că s-a simțit și miros de praf de pușcă.

Ioan Crişan a fost şi socrul deputatului PNL Sergiu Bilcea. Sâmbătă dimineaţa, în jurul orei 7.00, autoturismul Mercedes al omului de afaceri a explodat în momentul în care acesta ieşea din parcarea unui supermarket în cartierul Vlaicu din Arad. Deflagratia a distrus şi câteva ferestre ale apartamentelor dintr-un bloc aflat în apropiere. De asemenea, mai multe maşini parcate au fost avariate.

Lucian Bode: „E un caz singular, România e o țară sigură”

Ministrul de Interne, Lucian Bode, spune că autoturismul omului de afaceri din Arad a fost ridicat și e cercetat de oamenii legii. De asemenea, Bode mai spune că acesta e un caz singular și că România este o țară sigură.

„Parchetul General a preluat ancheta în acest caz și nu pot oferi detalii. Am trimis de îndată cei mai buni specialiști pe care-i are Poliția Română, pentru a reuși în timp cât mai scurt să identifice o pistă astfel încât autorii să fie prinși. Luăm în calcul mai multe ipoteze, am audiat toate persoanele care aveau informații sau apropiați, am vizualiat imaginile din zonă din ziua de sâmbătă și nu numai”, a declarat Lucian Bode.