Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Una dintre victime s-a luptat cu agresorul

Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Una dintre victime s-ar fi luptat cu agresorul înainte de a fi înjunghiat. Martorii fac dezvăluiri halucinante despre crimele comise sub ochii politiei.

02 mart. 2021, 15:25
Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Una dintre victime s-a luptat cu agresorul
Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Una dintre victime s-a luptat cu agresorul

Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Potrivit martorilor, unul dintre cei doi electricieni s-ar fi luptat cu bărbatul de 68 de ani înainte de a fi înjunghiat. Lupta ar fi fost observată de locatarii din balconul altui apartament.

Detalii şocante de la luarea de ostatici din Oneşti. Ce l-a înfuriat pe criminal

„Pe muncitorul din dreapta l-a sunat cineva si i-a facut semn agresorului sa ia telefonul sa vorbească cu el. Nu stiu exact cine l-a sunat. Agresorul i-a spus ca nu o sa-si mai vada familia si copilul niciodata. Muncitorul acela a spus ca el nu vrea sa-i ramana copilul orfan.

In momentul  acela muncitorul a clacat. În momentul ala agresorul s-a aplecat pe balcon si muncitorul a incercat sa-l impinga dar nu a reusit.  Agresorul s-a intors si a bagat cutitul in el …Jandarmii s au impiadicat de copac”, povesteşte femeia care a asistat la scena atacului, potrivit România Tv.  

Martor: Poliţiştii se uitau ca la spectacol

Citeşte şi Răsturnare de situaţie în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Poliţia: Victimele au fost ucise pentru că l-au atacat pe agresor

„M-a socat faptul cum au stat organele de politie si se uitau asa ca la spectacol fara sa reactioneze, fara sa ia niste masuri mai drastice. Nu ma gandeam, sa stai sa te uiti din balcon ca ala striga dupa ajutor si tu nu reactionezi de nicio culoare”, povesteşte unul dintre martori.

„Daca se intervenea la timp, se putea salva viata oamenilor acestia. Au murit doi oameni nevinovati. Rugam ca toata politia să- si facă datatoria”, a spus un alt martor la tragicul eveniment.

„Au dat cu ciocanul in usa, usa nu a cedat, timp in care ostaticii tipau. Doamna din cate am inteles, era complice. Eu auzeam de pe balcon ca daca va apropiati îi omor pe amandoi. Putea un jandarm politist, ochitor sa-l ia de jos de acolo „, povesteşte un alt martor.

O altă vecină a criminalului Gheorghe Moroşan a povestit momentele de groază prin care au trecut cei doi muncitori.

„Am văzut că agita un cuţit mare, erau doi, săracii, cu masca pe figură, stăteau în balcon. Cred că erau cu mâinile legate, stăteau cu mâinile la spate. Unul dintre ei, pe care îl vedem dinspre oameni, era foarte supărat, stătea cu capul în jos.

Fostul proprietar agita un cuţit şi vorbea foarte urât cu cei de jos. Era un cuţit de bucătărie, din ăla mare. Şi zicea: ‘Îl vedeţi pe ăsta? Dacă intraţi, îl tai şi îi mănânc ochii’. Au încercat (n.r. poliţiştii) să îl convingă. De jos, s-au rugat de el: hai lasă, pleacă, lasă-i pe ei. Nicicum nu a vrut.

Momentul de final nu l-am văzut, dar am înţeles că în momentul în care a auzit ţipând atunci au intrat mascaţii.

Mi-a fost foarte milă de ei, şi de jandarmi, şi de poliţişti, de toţi. Atâta s-au chinuit şi atâta l-au rugat. O jandarmeriţă atâta a tremurat, îmi venea să cobor să îi dau un ceai. Toată ziua a stat în frig, iar ieri au fost 4 grade. Foarte frig.

Eu cred că dacă intra mai repede, mai rău făcea sau tot la fel. El avea de gând să facă chestia asta. Îl ştiu pe Gheorghe Moroşan, noi stăm aici din 1983. Au pierdut apartamentul într-un proces şi el voia să ştie de ce sau să îi arate hotărârea. Cât au stat ei aici, eu lucram, ne vedeam, ne salutam şi atât. Fetele au crescut cu copiii mei.

Au două fete. Una are vreo 48 de ani.

N-am auzit împuşcăturile sau poate le-am auzit şi nu mi-am dat seama. Am văzut când a scos-o pe ea, pe soţia lui. Poliţia a scos-o încătuşată. Pe unul din ei, pe o targă, nu ştiu dacă era el sau altcineva.

Şi apoi a fost o asistentă care atât s-a chinuit, atâtea fiole şi atâtea medicamente a dus, ca să îl salveze”, a declarat femeia pentru Antena 3.

Polițiștii de la Onești au o scuza pentru fiecare greșeala din tragedie. Şeful SIAS a explicat în cadrul unei conferinţe de presă că situaţia a fost sub control până când una dintre victime a încercat să-l atace pe agresor.

Potrivit negociatorului din cadrul Poliției Bacău, s-au aplicat tehnici de ascultare activă, însă la un moment dat s-a produs un declic, în jurul orei 16:55, deși negociatorul a reușit să îl stabilizeze.

Citeşte şi Noi detalii în cazul luării de ostatici de la Oneşti. Poliţia: Soţia a spus că îşi susţine soţul agresor

Parchetul începe urmărirea penală

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău anunță că s-a sesizat din oficiu în legătura cu dubla crimă de la Onești sub aspectul comiterii infracţiunii de omor calificat.

“În aceste împrejurări, o echipă formată din doi procurori din cadrul unităţii judeţene şi lucrători din cadrul I.P.J. Bacău – Serviciul de Investigaţii Criminale precum şi Serviciul Criminalistic s-a deplasat la faţa locului pentru efectuarea activităţilor de cercetare penală în vederea aflării adevărului şi lămuririi cauzei sub toate aspectele ce ţin de împrejurările în care a fost săvârşită fapta.

În acest sens, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la fapta comisă şi au fost luate măsurile urgente pentru administrarea probelor privind activitatea infracţională constatată, respectiv a fost efectuată cercetarea la faţa locului, au fost identificaţi şi audiaţi martorii ce au asistat la desfăşurarea evenimentelor, au fost fixate şi ridicate mijloacele materiale de probă de la locul faptei, în acest moment ancheta fiind în desfăşurare.

Prin urmare, raportat la stadiul procesual al cercetărilor, în prezent nu putem oferi alte informaţii suplimentare, având în vedere pe de o parte necesitatea respectării drepturilor recunoscute de lege în favoarea persoanei cercetate pentru uciderea celor două victime iar pe de altă parte evitarea perturbării sau periclitării bunei desfăşurări a urmăririi penale, respectarea prezumţiei de nevinovăţie şi al caracterului nepublic al acestei faze a procesului penal, urmând să revenim ulterior cu alte informaţii de interes public”, a se arată într-un comunicat al instituției.