Deţinuţii împodobesc bradul de Crăciun şi merg la colindat cu Sorcova şi Pluguşorul

În cursul acestei luni, în toate unităţile penitenciare din ţară, sunt organizate acţiuni specifice Sărbătorilor de Iarnă. Astfel, cât mai multe persoane private de liberate se implică în activităţi specifice perioadei.

RomaniaTV.net
05 dec. 2011, 20:25
Deţinuţii împodobesc bradul de Crăciun şi merg la colindat cu Sorcova şi Pluguşorul

Printre acţiunile, reunite sugestiv în „Proiectul de Crăciun”, se numără activităţi menite să promoveze valorile şi tradiţiile creştine, în rândul persoanelor private de libertate. Astfel, pe lângă programele artistice care cuprind obiceiuri tradiţionale româneşti (spectacole de colinde, Pluguşorul, Sorcova) vor avea loc slujbe religioase, prin implicarea preoţilor din penitenciare, dar şi prin atragerea preoţilor de la celelalte biserici şi culte recunoscute prin lege, concursuri tematice, lansări de carte, expoziţii cu obiecte confecţionate de persoanele private de libertate.

Se vor organiza acţiuni cu scop caritabil, în vederea sprijinirii unor persoane cu nevoi speciale din comunitate, oferirea unor cadouri copiilor sau vârstnicilor aflaţi în dificultate, organizarea unor întâlniri între deţinuţi şi copiii acestora, aflaţi în centrele de plasament sau, după caz, în centre de reeducare/penitenciare de minori şi tineri.

Persoanele private de libertate vor împodobi bradul de Crăciun.