Dezvăluiri cutremurătoare după tragedia din Haiti: ”Am văzut cum se mişcă pământul și totul se prăbușește”

A fost prăpăd în Haiti, după cutremurul care a izbucnit ieri. Peste 700 de persoane au murit și aproape două mii au fost rănite.

15 aug. 2021, 21:31
Dezvăluiri cutremurătoare după tragedia din Haiti: ”Am văzut cum se mişcă pământul și totul se prăbușește”

Numărul victimelor după cutremurul din Haiti ar putea fi însă mult mai mare. Sunt zone întregi în care echipajele de salvare încă nu au ajuns. Seismul de magnitudine 7.2, s-a simţit până în Cuba şi Jamaica.

”Plecam de la muncă, apoi, în timp ce mergeam, am simţit tremurul, m-am uitat în faţă şi am văzut cum se mişcă pământul, am văzut cum totul se prăbușește. Când am ajuns acasă, am realizat proporţiile dezastrului”, a spus o localnică.

Peste o mie de clădiri, hoteluri, școli, spitale au fost distruse în urma cutremurului.

”Ni s-a relatat că sunt pagube importante, Oamenii au murit în case, în spitale prăbuşite iar infrastructura este distrusă”.

Cel puţin 724 de persoane au murit în urma cutremurului cu magnitudine 7.2 care a lovit Haiti sâmbătă, au anunţat autorităţile, potrivit AFP. Alţi 2.800 de oameni au fost răniţi. Numeroase clădiri s-au prăbuşit, iar salvatorii caută în continuare oameni prinşi sub dărâmături.

Bilanţ cumplit în Haiti după cutremurul de 7,2 grade. Biserici, magazine, case: multe clădiri s-au prăbuşit în seismul puternic care a prins sute de locuitori sub dărâmături.

Cutremurul a avut loc la 08:29, ora locală (12:29 GMT), la 12 km de oraşul Saint-Louis-du-Sud, situat la aproximativ 160 km de capitala haitiană Port-au-Prince, potrivit datelor furnizate de Institutul american de geofizică (USGS), citate de Agerpres.

Fără prea multe mijloace, unii dintre ei doar cu mâinile goale, locuitorii s-au luptat din răsputeri pentru a scoate victimele aflate sub clădirile prăbușite.

”Primele intervenţii, efectuate atât de salvatori profesionişti, cât şi de populaţie, au făcut posibilă scoaterea multor oameni de sub dărâmături”, a indicat protecţia civilă.