Dezvăluiri despre prima persoană din România infectată cu noua tulpină de covid. Soţul rupe tăcerea

Dezvăluiri despre prima persoană din România infectată cu noua tulpină de covid. Soţul femeii din Giurgiu a vorbit despre starea de sănătate a soţiei sale şi despre simptomele pe care aceasta le-a avut.

11 ian. 2021, 17:09
Dezvăluiri despre prima persoană din România infectată cu noua tulpină de covid. Soţul rupe tăcerea

Dezvăluiri despre prima persoană din România infectată cu noua tulpină de covid. Soţul femeii din Giurgiu spune că aceasta a avut doar simptomele unei banale răceli, iar acum se simte bine.

Dezvăluiri despre prima persoană din România infectată cu noua tulpină de covid. De unde a luat virusul

Soţul femeii din Giurgiu nu-şi explică de unde ar fi putut lua virusul, în condiţiile în care nu au călători în străinătate şi nu au intrat în contact cu nicio persoană venită din Marea Britanie.

”Toata familia este bine, nu avem nicun fel de probleme cu starea de sănătate. A fost o simpla răceala și atât. O banală răceală! Nu a avut gust, nu a avut miros.

Am fost până în Crăciun la cumparaturi, în supermarket… Sărbătorile le-am făcut acasă, și de Crăciun și de Revelion. Nu am ieșit din țară, se poate verifica!

Eu nu sunt bolnav și nici copilul cel mare, nu am avut niciun simptom și am ieșit negativi. Trăim toți într-o casă”, a declarat soţul femeii infectate, potrivit Antena 3.

Bărbatul a mai precizat că au mai fost confirmaţi pozitiv şi părinţii săi, dar şi un angajat al acestora.

”Soția, mama, tatăl meu și cineva care lucrează la noi. Au venit de la Primarie, ne-au sunat în fiecare dimineață și ne-au întrebat dacă avem nevoie de ceva. Ne-au sunat și cei de la DSP, cei de la Poliție ne-au verificat. Noi nu dorim sa raspândim boala.

Așteptăm să vină acasă, să ne repetăm testele, să vedem. De duminica trecută suntem toți în izolare. Pozitiv a ieșit și tata, și omul care lucreaza la noi, nici măcar un simptom nu au avut, să fie infundat, răcit. Eu de ce nu am luat și copilul cel mare?”, se întreabă bărbatul.

Citeşte şi O nouă tulpină de coronavirus, diferită de cea din Marea Britanie, ar putea exista în SUA

Reamintim că tulpina de coronavirus descoperită în Marea Britanie a fost confirmată şi în România. Este vorba despre o femeie din Giurgiu, în vârstă de 27 de ani.

Aceasta are o formă uşoară de COVID-19 şi nu a fost internată. În urma testării s-a stabilit că femeia a fost infectată cu noua tulpină de coronavirus descoperită în Marea Britanie.

„Este vorba de o tânără de 27 de ani din județiul Giurgiu, care s-a prezentat la spitalul nostru în data de 3, cu simptome minime. A fost testată și lăsată să plece acasă. Din datele pe care le avem, nu a călătorit în afara țării. Urmează ca DSP să facă o anchetă epidemiologică amănunțită”, a declarat, pentru B1 TV, Dr. Catalin Apostolescu, medic primar al secției clinice VII „Terapie Intensivă Adulți”.