Diaconescu: Gaddafi, un dictator care n-a înţeles că vremea lui a trecut

Fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu a declarat că Muammar Gaddafi a făcut parte "dintre acei dictatori care n-au înţeles, la momentul oportun, că timpul lor a trecut", iar acest lucru a generat mii de victime în rândul civililor.

RomaniaTV.net
20 oct. 2011, 13:37
Diaconescu: Gaddafi, un dictator care n-a înţeles că vremea lui a trecut

„Muammar Gaddafi a făcut parte dintre acei dictatori care n-au înţeles, la momentul oportun, că timpul lor a trecut. Din această cauză au rezultat mii de victime în rândul populaţiei civile”, a comentat Cristian Diaconescu.

El a spus că, în acest moment, este important modul în care „CNT va realiza o minimă conciliere internă şi o minimă stabilitate”.

Fostul ministru de Externe a mai spus, referindu-se la misiunea din Libia, că, în opinia sa, în acest moment nu mai este nevoie de componenta sa militară, ci doar de cea „umanitară, de stabilizare şi democratizare”.

Muammar Gaddafi a murit în urma rănilor suferite în operaţiunea care a condus la capturarea sa, informează surse citate de Al Jazeera. Decesul lui Muammar Gaddafi a fost confirmat şi de Consiliului Naţional de Tranziţie.