Diaspora se întoarce. Câte persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de frontieră din România au trecut aproximativ 110.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care aproximativ 54.000 pe sensul de intrare şi 56.000 pe sensul de ieşire din ţară, peste 57.600 de mijloace de transport, dintre care aproximativ 19.100 pe sensul de intrare şi 38.500 pe sensul de ieşire din ţară, conform IGPF.

RomaniaTV.net
11 mart. 2020, 07:28
Diaspora se întoarce. Câte persoane au intrat în România în ultimele 24 de ore

Comparativ cu aceeaşi zi din anul 2019, s-a constatat o scădere de aproximativ 35%, anul trecut traficul fiind de 163.700 de persoane, conform comunicatului.

IGPF reaminteşte faptul că informaţii privind timpul de aşteptare la controlul de frontieră în punctele de trecere se găsesc pe aplicaţia Trafic online.

Citeşte şi: Adrian Streinu-Cercel, anunţ important pentru românii din diaspora: Orice cetăţean care vine de afară va intra în carantină VIDEO

Conform IGPF, în zonele de competenţă, punctele de trecere şi frontiera verde, poliţiştii de frontieră au constat 35 de fapte ilegale, dintre care 10 infracţiuni şi alte 25 de contravenţii. De asemenea, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate, care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 649.000 de lei; valoarea amenzilor contravenţionale aplicate se ridică la peste 8.900 de lei.

„Nu s-a permis intrarea în ţară a 34 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi, de asemenea, nu s-a permis ieşirea unui număr de 10 cetăţeni români din diferite motive legale” , se mai arată în comunicatul citat. 

Diaspora se întoarce în ţară, 11.000 au intrat pe la Nădlac

Camerele video montate în Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II Autostradă ne arată situația, în timp real. În această seară, pe sensul de intrare în țară, la cele două artere de control s-au format coloane de autoturisme. O celulă de criză s-a format la MAI, Raed Arafat a părăsit o emisiune pentru a ajunge la şedinţa de urgenţă de la Guvern.

Şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă, a anunţat că a fost convocată o celulă de criză la Minusterul de Interne. „Afluxul de români care se afă la graniţa de vest, care se întorc în ţară. Este aglomeraţie şi în acest moment la nivelul MAI se desfăşoară o celulă criză pentru identificarea şi adoptarea soluţiilor care să ducă la defluirea aglomeraţiei”, a spus Dancă, marţi seară.

Potrivit acestuia, sunt implicate instituţiile din subordinea MAI şi instituţiile prefectului din judeţele de granişă, responsabili din DSP şi Ministerul Sănătăţii.

Dancă a precizat că cei care vin din zonele aflate în carantină, aşa numitele zone roşii, sunt trimişi în carantină instituţionalizată. De asemenea, la graniţă se verifică documentele, se completează formularele, iar din această cauză s-a format aglomeraţie, mai ales că numărul de persoane este unul foarte mare.