Dictatorul de la Phenian, Kim Jong-Un, a ÎNVĂŢAT să IMITE scrisul tatălui său

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a învăţat să imite scrisul atât de admirat al tatălui său, Kim Jong-Il, ca parte a eforturilor sale de a câştiga legitimitate în faţa poporului, notează o revistă nord-coreeană de artă, citată luni de EFE, citată de Agerpres.

25 aug. 2014, 11:18

Potrivit articolului publicat de revista lunară nord-coreeană Chosun Art, tânărul lider Kim Jong-Un a făcut eforturi pentru a imita scrisul caracteristic tatălui său, aşa-numitul ‘stil Baekdu’.

Grafia ‘Baekdu’ a lui Kim Jong-Il, lăudată fervent de sistemul de propagandă nord-coreean, face referire la muntele emblematic unde s-a născut, la 16 februarie 1941, fostul dictator, potrivit versiunii oficiale, deşi unii istorici susţin că acesta s-ar fi născut în Rusia.

Vezi şi Imagini NECENZURATE din COREEA de NORD. Cum arată ţara pe care Kim Jong Un o foloseşte după bunul plac FOTO

În alte ocazii, experţii au avertizat că tânărul Kim Jong-Un încearcă de fapt să-l imite pe ilustrul său bunic, Kim Ir Sen (1912-1994) şi fondatorul Coreii de Nord, atât în modul de a se îmbrăca, cât şi în privinţa tunsorii şi a gesturilor publice.

Citeşte şi Coreea de Nord: DINASTIE cu capacităţi PARANORMALE. A dispărut chipul lui Kim Ir-Sen, PĂRINTELE naţiunii

Experţii cred că tentativele lui Kim Jong-Un de a-şi imita predecesorii dinastiei comuniste sunt menite să-i sporească legitimitatea în faţa poporului. El încearcă astfel să compenseze pentru tinereţea şi lipsa sa de experienţă, având în vedere că, la cei 31 de ani ai săi, este cel mai tânăr şef de stat al planetei.