Dieta Atkins. Faze, reţete şi tot ce trebuie să ştii ca să slăbeşti

Dieta Atkins este un regim alimentar ce se bazează pe un consum scăzut de carbohidraţi. Aceasta înseamnă că, hidraţii de carbon sunt evitaţi ori de câte este posibil. Planul de alimentaţie va permite să consumaţi din plin proteine, sub formă de carne, albuşuri de ou, nuci, precum şi de legume şi fructe pentru a îndeplini organismului nevoile de hidraţi de carbon.

RomaniaTV.net
19 apr. 2012, 06:58
Dieta Atkins. Faze, reţete şi tot ce trebuie să ştii ca să slăbeşti

Dieta Atkins ţi se potriveşte în cazul în care: simţi că eşti dependent de zahăr sau simţi nevoia să mănânci dulce destul de des. Eşti în căutarea unei diete bazată pe un consum scăzut de carbohidraţi şi un consum ridicat de fibră. Te-ai săturat să numeri calorii şi preferi să mănânci până te saturi.

Această dietă poate să nu ţi se potrivească dacă: Eşti vegetarian sau nu îţi plac foarte mult alimentele bogate în proteine. Ai anumite restricţii medicale sau anumite medicamente, ca diuretice.

Dieta Atkins stil de viaţă şi sfaturi

Dieta atkins – planul general Dieta Atkins constă în schimbarea stilului de viaţă. Odată ce organismul dumneavoastră s-a acomodat cu reducerea de hidraţi de carbon, kilogramele în plus au fost pierdute, şi sunteţi mulţumiţi de aspectul general al corpului dumneavoastră, veţi intra în faza de întreţinere pentru tot restul vieţii. În această parte a dietei, vi se permite să introduceţi unii carbohidraţi în meniul dumneavostră. Cu toate acestea, alegeţi aceşti carbohidraţi cu grijă şi asiguraţi-vă că sunt sănătoşi pentru organism. Orice aliment care nu este prelucrat este bun, cum ar fi pâine integrală de grâu. Prin adăugarea carbohidraţilor înapoi în dieta cu atenţie, puteţi fi siguri că veţi menţine pierderea în greutate dobândită de la dieta Atkins.

Pro şi Contra în dieta Atkins

Dacă vă gândiţi să încercaţi dieta Atkins, trebuie să cântăriţi argumentele pro şi contra. Scăderea în greutate obţinută în urma dietei Atkins este foarte reală. Când eliminaţi cât mai mulţi carbohidraţi posibili din dieta dvs., veţi pierde în greutate. Cu toate acestea, dacă nu respectaţi toate regulile dietei Atkins, veţi reveni la greutatea iniţială. Cei care folosesc dieta spun că se scade repede în greutate, şi te menţii, cu condiţia să respecţi în continuare dieta. Aceasta, desigur, este unul dintre cele mai mari argumente pro de la dieta Atkins. Un argument contra acestei diete ar fi numărul mic de alimente permise. Dacă decideţi să încercaţi dieta Atkins, trebuie să fiţi hotărâţi să vă schimbaţi stilul de viaţă.

Alimente permise în dieta Atkins

Faza 1 : Sunteţi liber să vă bucuraţi de majoritatea tipurilor de peşte, păsări de curte şi produse din carne ce nu conţin carbohidraţi, dar asiguraţi-vă că obţineţi 12 la 15 de grame de carbohidraţi din legume.

– toate tipurile de peşte

– toate tipurile de carne de pasăre

– toate tipurile de crustacee

– toate tipurile de carne, inclusiv: bacon, carne de vită, şuncă, carne de miel, carne de porc, mânzat, carne de vânat.

– unele preparate din carne, kaizer, şuncă conţin zahăr, care se va adăuga la carbohidraţi.

De asemenea, evitaţi preparatele congelate şi alte tipuri de carne cu adaos de nitraţi. Ouăle sunt unele din cele mai hrănitoare alimente. De aceea ouăle sunt alimentul de bază la micul dejun în dieta Atkins. Simţiţi-vă liber să preparaţi ouăle după bunul plac: adăugaţi ciuperci şi ceapă, sau chiar piper verde, brânză Feta, busuioc, oregano şi alte plante aromatice. Ouăle se pot consuma preparate sub orice formă.

– brânză

– caşcaval

– brânza de vacă, de oaie şi de capră 1 oz = 0.3 carbohidraţi

– crema de brânză 1 oz = 0.8 carbohidraţi

– brânză feta 1 oz = 1.2 carbohidraţi

– mozzarella 1 oz = 0.6 carbohidraţi

– parmezan 1 lingură = 0.2 carbohidraţi

Citiţi aici mai mult