Dieta cu murături. Află cum poţi să slăbeşti trei kilograme, în trei zile, cu varza murată

Tradiţionalele murături, care nu lipsesc din meniul zilnic de iarna al românilor, pot juca un rol important în alimentaţie dacă vrei să dai jos câteva kilograme.

RomaniaTV.net
09 ian. 2015, 08:24
Dieta cu murături. Află cum poţi să slăbeşti trei kilograme, în trei zile, cu varza murată

Totusi, efectul muraturilor in arderea kilogramelor depinde in mare masura de modul cum sunt preparate. Este lesne de inteles ca adaosul de zahar in otetul pentru muraturi le creste continutul de glucide, odata cu numarul de calorii. De asemenea, muraturile din comert care contin inculcitori, arome artificiale sau conservanti nu te vor ajuta la fel de mult sa slabesti.

Secretul muraturilor pare a fi consumul moderat, in portii mici, de maximum doua ori pe zi.

Valoarea nutritionala a muraturilor

Unul dintre cele mai mari avantaje ale muraturilor este acela ca pastreaza calitatea nutritiva a legumelor in mod integral.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă mănânci un fruct de avocado pe zi

Muraturile in saramura sunt considerate probiotice, iar otetul folosit la muraturi poate reduce indicele glicemic al alimentelor bogate in carbohidrati consumate la aceeasi masa.

In medie, un castravete murat are 143 g si ofera numai 17 calorii, dar toate beneficiile unei legume proaspete. Castravetii mici, la greutatea de 37 g, au numai 4 calorii, dintre care 0,2 g de proteine si 0,5 g glucoza.

Citeşte şi APA ALCALINĂ: Cum să-ţi păstrezi corpul sănătos

Beneficiile muraturilor la dieta

Consumul excesiv de sare nu este recomandat, dar legumele murate intr-o saramura care nu este foarte concentrata contin suficienta sare astfel incat sa stimuleze setea. Cand bei mai multa apa, stomacul se umple mai repede, iar foamea potolita cu apa te poate ajuta sa renunti la kilogramele in plus.

Citeşte continuarea pe Ele.ro.