Dieta cu orez. Cum dai sănătos grăsimea de pe burtă cu acest regim alimentar!

Cea mai mare dorinţă a româncelor este să aibă o siluetă de invidiat. Multe femei se înfometează însă pentru a ajunge la greutatea dorită, iar acest lucru vine cu un pachet serios de probleme.

16 mart. 2022, 17:09
Dieta cu orez. Cum dai sănătos grăsimea de pe burtă cu acest regim alimentar!

Dieta cu orez.  Deşi e evitat cu desăvârşire în curele de slăbire, orezul poate fi un adevărat aliat pentru pierderea kilogramelor în plus, mai ales că face parte din categoria cu carbohidraţi grei care au destule calorii.

Dieta cu orez. Cum dai sănătos grăsimea de pe burtă cu acest regim alimentar!

Dacă se ține cont de anumite reguli, orezul poate fi consumat fără probleme la dietă. Este o cereală cu puține grăsimi și ușor de digerat, fără gluten, deci potrivită inclusiv celor care au sensibilitate la această proteină.

De asemenea, orezul este bogat în complexul de vitamine B și este foarte versatil, accesibil, putând fi preparat ușor și consumat în numeroase combinații delicioase. Dacă ți-ai propus să nu renunți la orez deși vrei să mai dai jos câteva kilograme, ține cont de câteva reguli simple astfel încât acesta să nu devină din aliat un dușman în lupta cu greutatea în exces. Nu depăși o porție de 150 de grame de orez la o masă și evită să adaugi și altă sursă de carbohidrați în farfurie, cum ar fi cartofii sau pâinea. Alege să consumi orezul la prânz, nu seara, scrie ndtv.com.

Dacă ai probleme cu constipația, poți opta pentru orezul brun, care ține de foame mai mult timp și reglează tranzitul intestinal. Evită pilaful gătit cu multă grăsime de pui sau ulei ori risotto cu unt și parmezan. În schimb, gătește orezul cât mai simplu, fiert sau la abur, pentru a nu adăuga calorii care, în caz contrar, se vor simți pe cântar. Pentru a-i da mai mult gust, poți adăuga condimente precum curry, rozmarin, cimbru sau sos de soia.

Orezul alb conține amidon care crește brusc nivelul de zahăr, după care acesta scade la fel de rapid și poate apărea senzația de foame. Din acest motiv, consumă orez cu o garnitură generoasă de legume bogate în fibre și proteine.

Astfel de exemple sunt fasolea, sparanghelul, broccoli, dar poți opta și pentru o bucată de carne slabă la grătar, piept de pui sau de curcan. Pentru a-i da mai mult gust, poți adăuga condimente precum curry, rozmarin, cimbru sau sos de soia.

Așadar, poți consuma fără probleme orez la dietă, dar ai grijă la cantitate, combinații și modul de gătire.

Citeşte şi:  Dieta minune cu hrean şi lămâie. Scapă rapid de kilogramele în plus. Rezultatele se văd imediat