Dieta DASH: Află cum slăbeşti cu ajutorul celui mai eficient regim alimentar din lume

Dieta DASH a fost aleasă de un grup de 24 de experţi în sănătate drept cea mai bună dietă din lume pentru persoanele diagnosticate cu diabet şi, totodată, cea mai bună soluţie pentru o alimentaţie sănătoasă, conform publicaţiei americane News & World Report.

RomaniaTV.net
12 ian. 2015, 09:25
Dieta DASH: Află cum slăbeşti cu ajutorul celui mai eficient regim alimentar din lume

Expertii sustin ca DASH nu este o simpla dieta, ci un stil de viata menit sa te ajute sa fii sanatoasa si frumoasa. Insa, inainte sa incepi dieta DASH, trebuie sa stii ca aceasta este impartita in 2 etape, iar portiile pe care le consumi sunt bine calculate.

Citeşte şi DIETA în funcţie de ZODIE. Alimente care slăbesc fiecare nativ al zodiacului

In prima etapa, alimentele pe care le consumi te vor ajuta sa-ti subtiezi talia si sa scapi de cateva kilograme, iar ceea ce mananci in cea de-a doua etapa te va ajuta sa-ti mentii greutatea. In tot acest timp, nivelul glicemiei din sange se va mentine in limite normale, tensiunea arteriala va fi normala, nivelul de colesterol rau va scadea, iar inima ta va fi sanatoasa tun. De altfel, DASH inseamna Dietary Approaches to Stop Hypertension.

Citeşte şi Ce se întâmplă dacă mănânci un fruct de avocado pe zi

Iata care sunt principiile dietei DASH:

Redu cantitatea de sare

Un consum ridicat de sare favorizeaza retentia apei in organism, dar si cresterea tensiunii arteriale. In dieta DASH este important sa reduci cantitatea de sare pe care o folosesti pentru a asezona mancarurile, dar in acelasi timp este nevoie sa te feresti de alimentele care contin sare ascunsa (legumele la conserva, branza sarata, mancarurile congelate).

Citeşte continuarea pe Ele.ro.