Dieta Fasting. Despre postul intermitent cu avantajele si dezavantajele sale!

Numeroase studii efectuate recent au scos la iveala faptul ca dieta Fasting are nenumarate beneficii, precum: scaderea in greutate, micsorarea tensiunii arteriale si reducerea nivelului colesterolului.

12 aug. 2021, 12:49
Dieta Fasting. Despre postul intermitent cu avantajele si dezavantajele sale!

Dieta Fasting

sau Postul intermittent a inceput sa aiba din ce in ce mai multa  notorietate in randul celor care doresc sa dea jos din surplusul de kilogram. Dar cat este de buna este dieta fasting si care sunt avantajele si dezavantajele postului intermitent?

Dieta fasting – Avantajele postului intermitent
Numeroase studii efectuate recent au scos la iveala faptul ca dieta Fasting are nenumarate beneficii, precum: scaderea in greutate, micsorarea tensiunii arteriale si reducerea nivelului colesterolului.

Cea mai cunoscuta varianta a postului intermitent este 5:2, un plan care implica un consum recomandat de calorii timp de 5 zile pe saptamana, pentru ca urmatoarele doua zile sa fie redus cu 25%. Adica undeva la 500 de calorii pe zi femeile si 600 de calorii pe zi barbatii.

Cum să slăbeşti sănătos şi repede. Medic diabetolog: „Oamenii nu se îngraşă de la ce mănâncă. Dieta nu este despre combinaţii alimentare sau restricţii”
Potrivit dr. Mihael Mosley – autorul cartii „The Fast Diet” – postul intermitent reduce tensiunea arteriala, nivelul de csolesterol si sensibilitatea la insulina. De asemenea, potrivit unui studiu realizat in 2014, persoanele care intr-o zi pe saptamana consuma doar apa isi reduc substantial riscul de a face diabet.

Dieta cu care se întreţine Mihaela Rădulescu, la 52 de ani: „Fac asta aproape zilnic”
Un alt studiu, realizat de catre Dr. Valter Longo si colegii sai de la Universitatea Carolina de Sud din Los Angeles, a scos la iveala faptul ca postul negru pe o durata mai mare de (2-4 zile) ajuta la o restartare a sistemului imunitar. Aceasta presupune regenerarea celulelor sitemului imunitar si protejarea celulelor impotriva unor cauze precum imbatranirea sau chimioterapia.

Mecanismul de functionare a postului intermitent
In momentul in care organismul nu-si mai poate lua energia din alimentatie, in timpul postului intermitent incep sa se consume depozitele de glucoza din ficat si muschi. Acest process incepe la ore de la ultima masa consumata. Cand aceste depozite s-au consumat corpul incesa a arda din grasimi pentru a-si reface energia. Atunci cand corpul incepe sa arda din grasimi apare pierderea in greutate. „In acelasi timp, apare si un process de detoxifiere, deoarece depozitele de toxine accumulate in grasimi sunt dizolvate si indepartate din corp. Cand faci foamea, sistemul incearca sa-si reface energia recicland tot ce nu mai este de folos organismului”, explica dr. Longo. In cadrul studiului sau, publicat in revista „Cell Stem Cell”, s-a descoperit ca un ciclu de 2-4 zile fara mancare, la un interval de 6 luni,  a indepartat toate celulele batrane sau deteriorare ale sistemului imunitar si a generat altele noi. Studiul a fost efectuat pe soareci de laborator.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.