Dieta keto face furori printre români. Cum poţi slăbi uşor cu ciorbă de burtă şi pate de ficat!

Dieta Keto a devenit foarte populară în rândul românilor care vor să dea într-un mod rapid kilogramele în plus. Puţini ştiu că organele animale sunt foarte benefice în acest regim alimentar.

16 mart. 2022, 18:26
Dieta keto face furori printre români. Cum poţi slăbi uşor cu ciorbă de burtă şi pate de ficat!

Dieta keto face furori printre români. Chiar dacă multe persoane le evită pentru că nu le suportă gustul, organele sunt pline de nutrienți. Mai mult, pot fi gătite cu legume și condimente astfel încât să aibă un gust foarte bun.

Dieta keto face furori printre români. Cum poţi slăbi uşor cu ciorbă de burtă şi pate de ficat!

De altfel, în tradiția noastră culinară, drobul este extrem de apreciat. Și chiar ar trebuie preparat mai des pentru că amestecul de organe, ouă și verdeață este un fel de mâncare perfect pentru dieta ketogenică.  Iar burta, un alt organ mai puțin folosit decât alte părți din animal, este baza pentru o ciorbă consistentă, la fel de bună în dieta ketogenică, pentru că are multă grăsime.

Dieta keto în combinație cu fastingul ajută mai multe persoane să slăbească datorită conținutului preponderent de grăsime. Structura dietei ketogenice este de 70 la sută grăsimi, 20 la sută proteine și 10 la sută carbohidrați. Ideal ar fi ca alimentele ketogenice să fie consumate într-o fereastră de câteva ore în timpul zilei. De exemplu, alimentele ketogenice se pot consuma în intervalul 12-18.

Organele recomandate în dieta ketogenică sunt mai ales ficatul, inima, rinichiul, burta și limba.

Acestea sunt ideale în dieta ketogenică pentru că nu conțin carbohidrați. În al doilea rând, sunt mult mai concentrate în nutrienți, la un preț mult mai mic.

De altfel, sunt voci medicale care susțin că o porție sau două pe săptămână, de organe provenite de la animale crescute curat, sunt mult mai valoroase decât suplimentele cu vitamine și minerale.

Organele de animale sunt bogate în fier, zinc, seleniu, vitaminele A și B, esențiale pentru imunitate și tonus. Mai mult, ficatul conține și colină, o substanță vitală pentru funcționarea creierului.

Organele de animale pot fi preparate pe grătar sau la cuptor, cu multe condimente și verdețuri. Sau pot fi adăugate în carnea tocată pentru diverse preparate. Rinichii de exemplu pot fi ținuți în oțet sau lapte pentru eliminarea mirosului.

În plus, fierte sau coapte, organele se pot transforma in pateuri delicioase, care pot fi consumate alături de pâinea keto.

Citeşte şi: Dieta cu orez. Cum dai sănătos grăsimea de pe burtă cu acest regim alimentar!