Dieta minţii încetineşte îmbătrânirea creierului cu 7,5 ani

Dieta, aşa cum bine ştii, ajută oamenii să piardă în greutate (sau ar trebui să ajute în acest scop), dar există şi o dietă care te ajută să încetineşti îmbătrânirea prematură a creierului cu până la 7,5 ani.

RomaniaTV.net
22 sept. 2015, 13:06
Dieta minţii încetineşte îmbătrânirea creierului cu 7,5 ani

Această dietă, cunoscută sub numele de dieta minţii (n.r. – MIND Diet) este o modalitate excelentă de a supraveghea ceea ce mănânci şi de a şti că îi oferi creierului tău o perioadă mai lungă de tmp pentru a funcţiona la un nivel mai ridicat.

Să urmezi o dietă care te poate ajuta să îţi „ascuţi” mintea este o oportunitate atrăgătoare. Pentru acele persoane care înaintează în vârstă, această dietă poate face diferenţa în tot ceea ce ţine de cât de ascuţită este mintea lor şi de cât de bine ştiu lucruri şi informaţii la o vârstă înaintată.

Ia în considerare următoarele informaţii şi adaugă ideea aceasta la dieta pe care o au părinţii tăi în vârstă sau persoanele iubite (bunicii, spre exemplu) pentru a-i ajuta să îşi menţină sănătatea creierului la cote maxime.

Ce este, cu adevărat, dieta minţii

Dieta minţii este dieta mediteraneană-DASH pentru întarzierea proceselor degenerative ale îmbătrânirii. Această dietă implică o combinaţie între dieta mediteraneană şi dieta DASH (abrevierea DASH vine de la „Dietary Approaches to Stop Hypertension”, adică „abordări alimentare pentru a opri hipertensiunea arterială”).

Dieta minţii are 10 grupe de alimente care sunt considerate utile pentru un creier sănătos şi 5 grupe de alimente care sunt nesănătoase. Printre alimentele nesănătoase se numără carnea roşie, brânză, produsele de patiserie, alimentele prăjite şi untul.

Pentru ca dieta minţii să funcţioneze, o persoană trebuie să mănânce: 3 porţii de cereale integrale, 1 porţie de legume frunzoase (salate şi altele asemenea), 1 altă porţie de legume şi să aibă în dietă carne de pasăre de curte, fructe de pădure şi carne de peşte (de un anumit număr de ori în fiecare săptămână) pentru a se bucura de beneficiile dietei.

Citeşte mai mult pe feminis.ro.