DIETA-MINUNE a călugărilor de pe muntele Athos

Călugării de pe Muntele Athos sunt un exemplu de viaţă cumpătată. Alimentele naturale, mesele luate în linişte şi viaţa activă fac ca monahii din Grecia să aibă o speranţă de viaţă mai mare cu zece ani decât restul locuitorilor. Mult lăudata dietă mediteraneană a fost mereu oferită drept exemplu de reţetă minune pentru o viaţă mai lungă şi ferită de o mulţime de afecţiuni grave.

03 iun. 2014, 06:55
DIETA-MINUNE a călugărilor de pe muntele Athos

Trei nutriţionişti au pus la punct o dietă asemănătoare cu cea a călugărilor de pe Muntele Athos, potrivit România TV. Astfel, în timpul zilelor de post trebuie eliminate toate produsele lactate, peştele, alcoolul, ouăle şi uleiul, în favoarea porţiilor mici de fructe, legume, nuci de toate felurile, seminţe şi diverse tipuri de fasole.

În fiecare zi, 1.000 de liturghii sunt citite în întreaga peninsulă. E ceva unic în lume şi în Biserica Ortodoxă. Ce îl face unic? Este modul de viaţă al călugărilor„, a declarat un călugăr.

Zilele de moderaţie se aseamănă cu dieta tipic mediteraneană şi includ lactate proaspete, ulei de măsline, peşte, carne de pui şi ouă, dar exclud zahărul, alimentele procesate şi carnea roşie. Mai mult, monahii au doar două mese pe zi, luate în linişte, care durează fiecare doar 10 minute. Acest mod de viaţă le oferă călugărilor de pe Athos o speranţă de viaţă mai mare cu 10 ani decât cea a grecilor obişnuiţi.

Nu în ultimul rând, călugării duc o viaţă activă, muncind în aer liber, pentru a-şi asigura traiul de zi cu zi. Iar toate aceste reguli pot fi aplicate, cu adaptările necesare, şi stilului de viaţă modern.

Citeşte şi: DIETA cu SUPĂ DE PUI. Cum să slăbeşti rapid în orice sezon