Dieta semaforului: Cele 3 culori te ajută să slăbeşti

Regulile pe care le respecti atunci cand te afli la semafor se aplica si in cazul unei diete. Afla codul de culori de care ai nevoie chiar azi pentru o alimentatie sanatoasa.

RomaniaTV.net
05 mart. 2015, 10:13
Dieta semaforului: Cele 3 culori te ajută să slăbeşti

Foloseste in bucatarie un cod de culori care are cateva reguli de baza care te vor ajuta sa faci schimbari benefice in dieta ta.

Ce este, mai exact, dieta semaforului? Conceptul de alimentatie bazata pe culorile de la semafor este bazat pe un cod familiar de simboluri cunoscute in intreaga lume: cele trei culori ale semaforului – verde, galben si rosu.

Citeşte şi Sănătate: 5 nutrienţi esenţiali fără de care intri în depresie

Cei de la site-ul Healthy Food Fashionista au creat astfel o dieta sanatoasa, care respecta cateva principii simple prin analogie cu regulile pe care le respectam atunci cand ne aflam in fata semaforului.

Alimentele care au unda verde sunt acele alimente permise sau alimente pe care ar trebui sa le mananci in orice moment al zilei. Aceasta grupa include fructe si lehume care sunt dense din punct de vedere nutritiv – ele sunt pline de nutrienti, dar au putine calorii.

Alimentele care primesc unda galbena sunt alimente care pot fi mancate in fiecare zi, dar nu in cantitati prea mari. Lumina galbena a semaforului ne aminteste sa incetinim atunci cand mancam aceste alimente deoarece ele sunt bogate in calorii si ceva mai mult procesate (comparativ cu alimentele care au unda verdea).

Alimentele care au unda rosie, pe de alta parte, sunt acele alimente care ar trebui evitate sau pe care ar trebui sa le mananci cat mai rar sau doar in cantitati mici. Aceasta grupa include majoritatea alimentelor prajite, alimentele de tip fast-food si alimentele ambalate care sunt foarte procesate. Lumina rosie a semaforului ne aminteste sa ne oprim si sa luam in considerare o alegere alimentara mai sanatoasa.

Iata mai jos mai multe informatii despre alimentele din fiecare culoare de la semaforul alimentar:

1. Alimente care au unda verde – iata doar cateva exemple: mere, banane, clementine, verdeturi, vinete, fenicul, usturoi, fasole, salata verde, kale, lamai, pepeni rosii, nuci, portocale s.a.m.d. Nu poti sa spui ca aici ai o lista scurta de alimente, deoarece optiunile sunt nelimitate.

Citeşte şi Dieta cu ţelină: Soluţia perfectă de a slăbi sănătos

Ce trebuie sa retii la alimentele care au culoarea verde la semaforul alimentar este ca aceste alimente nu au nevoie de o eticheta. Nu sunt create in fabrici. Pot fi mancate, de regula, crude; sunt colorate in mod natural, au putine grasimi si sunt bogate in nutrienti (vitamine, minerale, fibre si fitonutrienti, dar au putine calorii per portie).

Citeste mai mult pe feminis.ro.