Digi RCS-RDS, schimbare majoră pentru toți abonații din România în 2023

Digi și-a anunțat clienții la sfârșitul anului trecut cu privire la lansarea tehnologiei eSIM (SIM integrat) pentru pachetele de telefonie mobilă.

05 ian. 2023, 08:50
Digi RCS-RDS, schimbare majoră pentru toți abonații din România în 2023
Digi, o nouă ofertă pentru clienți

Din data de 22 decembrie 2022, abonații Digi care folosesc dispozitive mobile compatibile care se pot conecta la rețeaua mobilă a furnizorului, prin tehnologia eSIM, fără a fi necesară cartela clasică (fizică) SIM.

Această tehnologie permite instalarea mai multor numere de telefon pe un singur mobil (în cazul modelelor mai noi), dându-le clienților posibilitatea utilizării alternative, în funcție de preferințe.

Citește și: Veşti proaste pentru abonaţii Digi. Facturile la cablu şi telefonie s-ar putea majora în 2023

Clienții care vor să utilizeze tehnologia eSIM pot obține cartela digitală direct de la reprezentanții Digi, din rețeaua de magazine a companiei sau o pot activa online în orice moment, daca dispun de un echipament compatibil și efectuează funcția prin intermediul unei conexiuni wi-fi.

Cei care optează pentru cartela eSIM vor primi un cod QR și instrucțiunile de creare și activare a profilului în telefon. După finalizarea procesului de activare, utilizatotii trebuie să verifice că setările pentru serviciile de date VoLTE și VoWiFi sunt activate pe noul profil eSIM.

Citește și: Veste bună pentru persoanele cu dizabilități! Se schimbă tarifele la serviciile de telefonie și date

La contractarea serviciului, clienții pot alege între cartela SIM, în format fizic, și eSIM. Ulterior, utilizatorii pot înlocui, în funcție de dorințe, carteala SIM cu cea eSIM.

Primul eSIM este gratuit, iar pentru înlocuirea lui cu cu o altă cartelă digitală clienții vor plăti o taxă în valoare de cinci lei (TVA inclus).